|
| Oksemørbrad og marksvampesause Fra : frostnielsen | Vist : 1527 gange 400 point Dato : 30-12-04 16:30 |
|
Jeg skal lave mad i morgen, puha jeg har næsten sved på panden.
jeg havde forstillet mig noget i stil med Oksemørbrad og marksvampesause
hvem kan hjælpe med en opskrift ?
S
| |
| Accepteret svar Fra : netper | Modtaget 410 point Dato : 30-12-04 16:41 |
| | |
| Kommentar Fra : Axelise |
Dato : 30-12-04 17:28 |
|
Snup ½ flaske hvidvin og hæld den i en gryde. Snit marksvampene og hæld dem i hvidvinen. Tilsæt 1 stor spsk Oscars grønsagsbouillon (fås hos Irma og mange andre supermarkeder - eller køb en grønsagsbouillon hos en helsekost, - brug bare ikke Knorr, som smager af salt og intet andet) samt masser af friskkværnet peber. Lad svampene simre indtil hvidvinen er kogt ind til ca. 1 dl. Hæld et pænt skvæt portvin i samt 3-4 dl piskefløde.
Steg den krydrede oksemørbrad i en gryde og hæld til slut stegeskyen i svampesaucen.
Du kan også tilsætte 150 g reven emmenthaler i saucen, - så får du en vidunderlig svampe-hvidvins-portvins-ostesauce. Det smager så godt, at det kan spises med ske!
| |
|
At tilberede svampe i vin og krydre med Portvin, er i mine øjne noget nær en dødssynd. Jeg ved godt at mange kokke gør det, men det fjerner enhver smag af svampen. Man kunne så ligesågodt bruge noget helt andet end svampe.
Man skal sige: Vil jeg lave svampesovs eller portvinssovs? IKKE sammenblande.
| |
|
Axelise
Da jeg gik på Ry Højskole, indsamlede mine venner og jeg 25 Kg. svampe. De skulle bruges til en lækker svampe-suppe ved afskeds-middagen. Vores dygtige Kok Peter formåede dog at spolere suppen totalt, ved at bade/Koge den i vin og smage til med portvin. Ingen tvivl om at suppen smagte godt! Den smagte blot ikke af Svampe.
Men OK, vi er ikke enige. LAd så spørgeren selv vurdere. Godt nytår Arne
P.S.: Du siger Fåreporesvamp, den er yderst sjælden i DK, så hvis du er dansker ved jeg omtrent hvor du bor (eller finder dine svampe). Gnæk
| |
|
Nej ikke specielt. Den er fundet i Gribskov i 1913. Og en underart er fundet i Silkeborgskovene i de seneste år. Men det er jo også et vidt begreb. Søg og du skal finde.
| |
|
På www.dk-kogebogen.dk fandt jeg hvad jeg søgte.
Jeg valgt at stege mørbraden hel (den havde svømmet lidt i rødvin 4 timer) og lave sauce af skyen.
Marksvampene samt lidt røget filet vente jeg på panden (ingen vin) dette putte jeg i saucen.
Der til fik vi ovnstegte kartofler og waldorff salat.
Det var godt.
Tak for hjælpen.
S
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|