Det er selvfølgelig en smagssag, men personligt synes jeg, at en frugtsalat af friske frugter smager bedst. Om sommeren er det udpræget lettere, da der er mange solmodne frugter. Men nedenstående burde du kunne finde også om vinteren.
Jeg plejer at bruge:
appelsiner
pærer
bananer
kiwi
æbler (f.eks. cox orange)
frisk ananas
Beregn ca. ½ frugt af hver samt 1 skive ananas pr. person. Kog 2 dl. vand med 4 spsk rørsukker og evt. ½ vaniliestang. Lad sukkerlagen koge op og stil den derefter til afkøling. Hældes over frugterne, som er skåret småt og lagt i en skål. Vend det hele, så sukkerlagen fordeler sig, og lad det stå i køleskab et par timer.
Råcreme:
Pisk 3 pasteuriserede æggeblommer med 3/4-1 dl. sukker. Pisk LÆNGE så æggesnapsen bliver helt lysegul og fløjlsblød og alle sukkerkorn er smeltede. Vendes i flødeskum pisket af 1 l piskefløde. Så har du råcreme. Lad den ikke stå mere end 1-2 timer i køleskab. Pisk evt. fløden for sig og æggesnapsen for sig og bland lige inden servering.
Drys lidt hakket mørk chokolade over frugtsalat og råcreme, så kan det ikke blive meget bedre!