"food_life" <food_life.news@kandu.dk> wrote in message
news:dk079.4558$ww6.507222@news010.worldonline.dk...
> Vi skal til at salte sild og er i den anledning kommet i tvivl om at det
> skal være fint eller groft salt der skal anvendes? Har du i øvrigt en
> god opskrift på saltning af sild vil vi gerne have den!ca. 1000
Preben Madsen skriver i "Saltning & røgning":
"Brug danskproduceret groft køkkensalt"
Recepten er jo enkel for saltede sild: Sild og salt...eller omvendt....
Men der kan sevfølgelig varieres med krydderier efter smag...timian,
rosmarin, enebær, peber, muskat, nelliker, laurbærblade...og selvfølgelig
"sildekrydderi" til kryddersaltsild.
Saltsild for den lille husholdning:
10 store sild
salt
1 kop vand, kogt koldt
Rens sild for gæller evt. hoved.
1cm tykt saltlag i bunden af kar.
Sild-salt-sild lagvis, der sluttes af med salt.
Til denne lille portion sættes vand for at hjælpe på lagedannelsen....det er
unødvendigt ved større portioner.
Kølig lagring....
Læg pres på silden, så de opbevares under lagens overflade i 3-6 måneder....
Saltsild for den store husholdning:
Gang ovenstående med 10 eller 100.
H