|
| skærebræt Fra : monia | Vist : 5277 gange 100 point Dato : 15-12-04 15:44 |
|
Hej jeg har levet et skærebræt og jeg vil høre om men skal behandle det med noget før men bruger det. Fordi en til nu er det bare et stykker af træ.
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 15-12-04 16:18 |
| | |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 15-12-04 16:42 |
|
Linolie er det bedste du kan give det.
smør det på, lad det tørre, og slib let med fint sandpapir, og så et godt lag linolie igen.
mvh dova
| |
| Accepteret svar Fra : BjarneD | Modtaget 100 point Dato : 15-12-04 17:16 |
| | |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 15-12-04 20:09 |
|
Madolien skal bare mætte overfladen på træet og så skal den vaskes af igen, men afvasking med sæbelud (sæbespåner) er fuldt tilstrækkelig og fuldt hygiejnisk. Alle olier, som ikke er fyldt med andre kemikalier kan nedbrydes (spises) af bakterier, og den linolie som kan bruges til at beskytte træ er tilsat svampedræbere og muligvis det der er værre.
Når vi olierer et trægulv skal det jo også vaskes.
Ubehandlet (afvasket træ) virker bakteriedræbende i sig selv og er derfor det allerbedste materiale som skærebrædt/spækbrædt.
| |
| Kommentar Fra : monia |
Dato : 16-12-04 11:10 |
| | |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 16-12-04 13:21 |
|
Til din orientering så har du sat 100 point for spørgsmålet, som er trukket fra din konto disse point tilfalder først en anden bruger hvis du godkender svaret ved at acceptere lige over datoen i den kommentar du vil acceptere.
Du vælger bare den kommentar som du syntes hjalp dig bedst.
Det er frivilligt, at acceptere en kommentar som svar, men det er en slags tak for hjælpen.
Husk det er dig der bestemmer og du skal ikke give mig point fordi jeg skriver dette (jeg har rigeligt).
| |
|
den eneste mad olie der kan anvendes er vindruekerne olie,da alle andre afgiver smag. hæld en liter i en tæt pose med brædtet i og lad det hele trække ind,så skal du for eftertiden kun tørre det over med et stykke køkkenrulle fugtet med olie. Hvis du får mørke render af kødsaft og lign, så brug groft salt og en neglebørste eller stålbørste. ps. spækbrædder der skal bruges til rå fødevarer, SKAL være lavet af bøgetræ, da alt andet træ kan give grobund for bakterier, så som salmonella og andre hyggelige baktusser.
| |
| Kommentar Fra : HunSen |
Dato : 25-12-04 19:43 |
|
Hvilken træsort har du brugt? Og du kan forebygge mug m.v. ved ca. en gang om måneden at pensle det med 1/2 cl atamon blandet med 2cl sprit (f.eks vodka eller smaps uden smag)
H-J
| |
| Kommentar Fra : HunSen |
Dato : 25-12-04 19:43 |
| | |
| Kommentar Fra : patrol2 |
Dato : 05-03-05 22:32 |
|
Ved du hvad monia ,du har ikke givet nogen de point du har stillet til rådighed, og det synes jeg er ok ,jeg kan fortælle dig, at jeg er totol ligeglad med de der poient .Min professionelle omgang med træ, til bla mad brug ,vil jeg anbefale dig parafinolie ,den harskner ikke, og man må drikke den ,så helt galt er det ikke, og det virker, af andre svar synes jeg at maskinsnedeker han har også læst lektien . Hvor mange tro du der ved hvad det betyder at en olie harskner ?
MVH patrol2.
| |
|
jeg tror det er på tide at lukke dit spørgsmål. vi er nogle stykker der ,ligesom patrol2 er ligeglade med pointene, men når du ikke lukker dit spørgsmål er det flabet overfor dem, som bruger tid på at hjælpe dig.
| |
| Godkendelse af svar Fra : monia |
Dato : 23-06-06 19:43 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|