Wed, 07 Aug 2002 07:39:11 GMT, skrev "boldt" <boldt.news@kandu.dk> :
>Er der nogen, som har en opskrift på syltede chili?(%d, '%s')
Jeg har før brugt denne opskrift fra "Tørsleff's Grønne Syltebog" med
stor succes:
pr. 100 g chilier bruges:
1 3/4 dl vineddike (jeg bruger hvidvinseddike)
1 3/4 dl vand
1 3/4 spsk sukker
3/4 spsk salt
4 - 5 skalottteløg
1/2 tsk Atamon
Chilierne befries for stilke og prikkes med en gaffel, så væske bedre
kan trænge ind.
Vineddike, vand, sukker og salt koger op med chilierne og de hele
skrællede skalotteløg.
Væsken hældes fra og gives et opkog.
Tag gryden af blusset og tilsæt Atamon.
Chilierne og løgene lægges lagvis i glas, væsken hældes over og
glasset lukkes.
Trækker mindst 4 uger.
Obs !!
Hvis du skal ordne mange chilier, er det en god idé, at bruge et par
plastikhandsker - da jeg ordnede chili'er første gang for et par år
siden, sved mine hænder i 2 døgn efter
--
Gitte Sørensen news@gittes.dk
Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter
http://home.worldonline.dk/~cgsorens