Kød og øl tærte
6.personer
Forberedelse og stegetid : 2 timer+
Ingredienser:
875 gram grydestegt kød
1teskefuld olivenolie
2 løg, skrællede og skivede i store stykker
1 topteskefuld (med top) almindeligt mel
450 milliliter øl
1 laurbærblad, 1kvist timian
salt og friskkværnet peber
175 gram champignon, groft hakket
250 gram frisk butterdej
1 mellemstørrelse æg, rørt sammen
Fremgangsmåde:
Varm olien i en stor pande indtil det syder, tilsæt da kød og steg indtil det er mørke brunt over det hele.
Tilsæt løgene og steg endnu et minut.
Put melet i under omrøring, steg i to minutter og tilsæt ølet lidt efter lidt, mens der røres.
Tilsæt laurbærblad og timian og krydre godt
Dæk til og lad simre i 1 ½ time.
Forvarm ovnen til 220 grader
Tilsæt champignonene i gryden og rør. Flyt det over til en ovnsikker tærteform og fugt kanterne.
Rul butterdejen ud til et dækken for tærten og lig det forsigtigt over fyldet. Pres ned og forsegl kanterne.
Ril kanterne ved at presse med en gaffel, pensel med det sammenrørte æg og bag i ovnen i cirka 25-30 minutter indtil butterdejen er gyldenbrun.