|
|
Det første du skal ha' fat i er et destillationsapparat. Og det er ulovligt at bruge et sådant. En af mine venner købte engang et igennem en såkaldt rubrik-annonce. Der stod i annoncen at apparatet var plumberet og derfor lovligt. Han mente dog nok at han kunne fjerne plumberingen. Da apparatet ankom, lå blumben i en lille pose ved siden af og apparatet fungere fortrinligt. Du kan måske købe et fra Norge hvor 50% af befolkningen brænder sprit.
Dernæst skal du have fat i en saftkoger. De kan købes mange steder. Så en for nyligt i Aldi.
Så koger du mosten af æblerne. Gemmer den måske på tætsluttende, kogte flasker til du har skaffet "apparatet".
Så destillerer du mosten og VOILA - Æblebrændevin.
| |
|
Arrr... kan det nu også passe arne.jacobsen?? Jeg tror at det er en god idé at lade saften gære noget tid først for at være sikker på at der er noget alkohol at udskille ved destilleringen??
I øvrigt kan man tage æblerne han til et mosteri og få dem til at prsse saften ud i stedet for.
Det er i øvrigt lovligt at lave vinen, men uanset plumper og andet (og uanset metoden) er det ulovligt at destillere alkohol.
(Man kan også fryse vinen. Det flydende vil så have en højere alkoholkoncentration end det, der er frossent - da alkohol jo ikke fryser til is i en dybfryser)
| |
|
Selvfølgeligt skal mosten laves til vin først. Dum fejl af mig.
Det færdige produkt bliver meget stærkt over 95% alc. Nogle forretrækker at brænde produktet en gang til for at gøre det renere og stærkere. Smager det ikke nok af æble, kan du jo bruge most til fortyndingen. Fortynd ned til 37-40%, ellers bliver det en farlig drink der let snyder folk. Mvh. Arne
> justuniverse
Mit navn staves med K. Dette er vigtigt idet der en KOPI-PROFIL der kaldes sig arne.jacobsen for at forvirre folket.
| |
|
Er du i tvivl om hvordan du laver most til vin, kan du gå i Matas. De har alt du skal bruge inkl. opskrift og gærkultur og de giver gerne gode råd. Jeg foretrækker at bruge Perlesukker under gæringen, det giver det bedste resultat.
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 09-10-04 18:36 |
|
Hej maskinsnedker,gamle alkoholiker
Hilsen Keld,fra Katjas barnedåb
Een gang til,hilsen
Keldd.
| |
|
Ok Holniels. Godt ord igen.
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 09-10-04 23:14 |
|
Ser ud som du har prøvet det et par gange holniels
Hilsen
Keldd.
| |
|
>holniels
Er det ikke et navn? Hvis det er, skal det da staves med stort. Min profil er også med småt, men mit navn er med stort.
| |
|
Mit er også med bette.
Venter stadig ARNE.
Kærlig Hilsen SA
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 09-10-04 23:43 |
|
holniels,
jeg havde en gang nogle gode stunder med at lave hybensprut,det smagte rigtig godt,
måske man skulle forsøge sig igen,men sæt nu man bliver forfalden?Der er jo så mange fristelser,
og min karaktèr er vist noget anløben.God lørdag aften.
Hilsen
Keldd.
| |
|
Fint nok du. Skål.
| |
|
Tak for svaret holniels. og tak til alle andre for hjælpen. vi må snart ses igen keld, så du kan prøve mit hjemmebrændte he he.
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 10-10-04 14:12 |
|
Maskinsnedker:
Bare gå til den,når sprutten er færdig,kan du gi`Jan den med herover.
Ahr,det går nok ikke han drikker det nok på vejen hjem,ha ha ha
Hilsen
Keldd.
| |
|
davs til alle spruthoveder ! har fundet den vildeste internetside på dansk fra sverige om hvordan man laver et nemt destillationsapperat. siden hedder amazingstill.com
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|