Ingredienser (4 personer) spskf = Spiseskefulde
2-3spiseskefulde Worchestersovs eller sojasovs
1-2 spskf. Balsamic vineddike
3 spskf.Margarine
3sp.f olivenolie
1kilo kød skåret i terninger
2store hakkede løg
1 3eller 4 små røde stærke chillipeber, afstilkede og hakkede (behold kernene)
2 6-8 fed hvidløg hakket fint
3 3 spsf. Mel
4 1 kop (en kop =250milliliter) kødfond
5 1 kop rødvin eller en halvkop brandy
6 2 laurbærblade
7 1 spskf. Sukker (***)
8 salt og friskkværnet peber efter smag
9 Brød (kuvertbrød) til at dyppe med
Metode:
Mariner kødet i en blanding af Worchestersouse (eller soyasovs) og soyasovs et sted mellem 30 og 60 minutter. Dette vil sikre at selv de større stykker kød er møre når det er færdigkogt. Rens marinaden af kødet før bruningen.
I en stor sovsepande opvarmes 1 spiseskefuld margarine og en spiseskefuld olie. Når margarinen er smeltet og syder og bobler tilsæt omkring en fjerdedel af kødet og brun det godt.. Fjern kødterningerne fra panden, placer dem i en skål og stil den til side. Gentag med resten af kødet, men af tre omgange. Tilsæt en spiseskefuld margarine og en spiseskefuld oliven olie mellem hver omgang . Hver omgang bør brune i cirka 3 til 4 minutter således at saften er indkapslet i terningerne. Fjern kødterningerne og reducer varmen og tilsæt løgene, chillierne og deres frø, og steg i cirka 5 minutter eller indtil de er bløde. Tilsæt hvidløg og steg i endnu et minut eller deromkring. Drys melet over løg/hvidløg-blandingen og rør cirka 2 minutter indtil det er tykt.
Tilsæt fonden, rødvin (eller brandy) og laurbærbladene. Rør indtil sovsen tykner og lad det simre i cirka 10 minutter. Tilsæt kødterningerne sammen med den kødsaft, der måtte være i skålen. Lad det simre i cirka 20 minutter eller indtil kødet er mørt og kogt.
Smag til med salt og pepper. Serveres i skåle med kuvertbrød
*** Afhængig af vinens kvalitet, kan sovsen have en bitter smag. Tilsæt sukker hvis nødvendigt. Dette skulle ikke være nødvendigt, hvis der bruges brandy i steden for vin, men vil afhænge af personlig smag.
10 Enelske mål (en cup) :
http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/tip/tip002.htm