/ Forside/ Interesser / Fritid / Computerspil / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Computerspil
#NavnPoint
tedd 8528
mikael_ha.. 7820
refi 7305
Nordsted1 5883
ostemanden 4941
pallebhan.. 4708
HJV9222 4392
Klaudi 3560
miritdk 2521
10  Tri 2316
wolfenstein
Fra : bamse55
Vist : 502 gange
50 point
Dato : 07-07-02 11:44

Hej alle sammen jeg har fået return to castle men jeg har ingen key er der nogle der har den kunne vi finde ud af noget med nogle point. På forhand tak!!

 
 
Kommentar
Fra : Melander


Dato : 07-07-02 11:47

Køb det originalt

Kommentar
Fra : strarup


Dato : 07-07-02 12:41

Hej Bamse,

gå ned i forretningen i morgen og få den byttet eller brok dig over der ikke var en Key med i din cd...
du vil ikke få ret meget ud af at få en anden key, da de for det meste er specifikt til den CD de er på...

og indtil i morgen ka' det her måske hjælpe, indtil du ka' få den byttet... at benytte det her...
http://www.gamecopyworld.no/games/pc_return_to_castle_wolfenstein.shtml
den ka' også bruges hvis du laver et Backup af dit spil... Men husk altid at bevare din originale CD...

men husk at gå ned i forretningen og brok dig... Så du ka' få den key...

mvh.

Strarup



Accepteret svar
Fra : Caine

Modtaget 50 point
Dato : 07-07-02 17:29

Hej

Noget tyder på at det er en brændt udgave du har... jeg anbefaler du køber det originale...
Ellers findes der et program som hedder serials2000 ... der findes på http://www.gulli.com
Download serials2000 setup fil installer den... download derefter de updates der også findes på siden.... update filerne hedder .seu

Kommentar
Fra : zonker


Dato : 07-07-02 19:25

Hvordan i alverden kan i Strarup og Caine være ligeglade med (C) ??

Kommentar
Fra : zonker


Dato : 07-07-02 19:30

NEJ NEJ OG ATTER NEJ.

IGNORER DE BRUGERE.............................

Kommentar
Fra : strarup


Dato : 07-07-02 23:05

Hej Zonker...

det er jeg da hellere ikke... jeg regner da ikke med at der er nogen der vil være så dum at skrige at de har et ulovligt spil, herinde hvor de både oplyser adresse m.m. Og politiet ka' finde deres oplysninger...

Så jeg går da stærkt ud fra at de har originalerne... Jeg har selv været udsat for at der har manglet en aktiverings kode, key til et par spil jeg har købt... ret så irriterende især hvis man har købt et rigtig fedt spil en lørdag lige før lukketid, og så ska' vente til om mandagen for at spille det... Jeg har også været udsat for at min søn har fået gjort manualen til et spil væk , hvor selve koden stod på... Men da jeg havde originalen, var der heldigvis ingen problemer i det...

desuden er det lovligt at lave en backup kopi til eget forbrug... sålænge man har originalerne... Jeg ku' aldrig finde på at anbefale nogen at lave ulovlige kopier...

Så jeg går ud fra at de måske har haft samme problem... Hvis de ikke har og det er en ulovlig kopi... vil jeg sige at det er ret dumt at spørge om sådan noget herinde... Og da jeg ikke anser folk for at være uærlige eller dumme... regner jeg med at de taler sandt...

ellers får de jo et problem... .-)

mvh.

Strarup

Kommentar
Fra : croaks


Dato : 08-07-02 08:47

HEJ

KIG HER
http://www.antipiratgruppen.dk/


MVH
CROAKS




Kommentar
Fra : croaks


Dato : 08-07-02 08:51

DU KAN SES DETTE!!!

I henhold til ophavsretslovens § 2 og/eller kapitel 5 har producenten af et computerspil, konsolspil, musik, film og edb-programmer eneret til at fremstille og distribuere eksemplarer af dette.


Ved computerspil forstås spil, som afvikles på en pc. Konsolspil er en fællesbetegnelse for spil, som spilles på en egentlig spillemaskine, som kun er beregnet til afvikling af spil. Sony Playstation og Nintendo er blandt de mest solgte konsoller (spillemaskiner). I Sony Playstation benyttes cd'er, mens Nintendo benytter cartridges.


Ved musik forstås musikalske værker. Rettighederne til disse værker varetages som hovedregel af en brancheorganisation.

Ved film forstås filmværker. Repræsentation af disse rettigheder varetages af brancheorganisationer. AntiPiratGruppen varetager musik-, spil- og filmbranchens rettigheder i forbindelse med ulovlig kopiering og distribution.


Begrebet "piratkopiering" anvendes i daglig tale som betegnelse for fremstilling og salg af kopier af ophavsretligt beskyttede værker - det være sig computer- og konsolspil, musik, film og edb-programmer - uden producentens samtykke. Piratkopiering er strafbart og erstatningspådragende i henhold til ophavsretsloven.



Tidligere har det været et problem for AntiPiratGruppens medlemmer, at piratkopier blev solgt i forretningerne. I dag er det imidlertid privatpersoners ulovlige kopiering og distribution af piratkopier til andre privatpersoner, som udgør det største problem for branchen.

Der findes et stort antal privatpersoner, som mere eller mindre organiseret foretager piratkopiering og salg af piratkopier - i visse tilfælde med ganske betydelige indtægter til følge.

Den øgede udbredelse af cd-rombrændere og prisfaldet på cd-rombrændere har gjort det muligt for privatpersoner at fremstille piratkopier på en hurtig, billig og enkel måde.

Endvidere har den stærkt stigende udbredelse af Internettet og den forbedrede teknologi gennem de senere år gjort det muligt at uploade og downloade piratkopier direkte fra Internettet, og Internettet anvendes også i vidt omfang til at annoncere med salg af piratkopier - både på hjemmesider og i nyhedsgrupper.

Piratkopiering kan opdeles i følgende hovedkategorier:

"Counterfeits" anvendes som betegnelse for piratkopier, som tilstræber at ligne originalproduktet mest muligt med det formål at narre køberen til at tro, at han køber et ægte produkt. Counterfeits fremstilles i stort antal i Østen. Selv om formålet med counterfeits er, at de skal ligne originale produkter, er det som regel meget let at konstatere, at der er tale om piratkopier, eksempelvis fordi selve kvaliteten fremstår som dårlig og produktet sælges uden tilhørende manual og anden dokumentation.

"Compilations" anvendes som betegnelse for cd'er, som indeholder mere end én type af produkter - eksempelvis både spil, musik og film. Compilations kan enten være sølv cd'er (fremstillet på en cd fabrik) eller hjemmebrændte guld cd'er, og et fælles kendetegn er, at en compilation ofte vil bestå af flere cd'er således, at der er plads til piratkopier af forskellige ophavsretligt beskyttede produkter (spil, musik, film m.v.).

"Guld cd'er" anvendes som betegnelse for CD-R/CD-RW og kaldes i daglig tale også for hjemmebrændte cd'er, da de er fremstillet ved hjælp af en cd-rombrænder, som kan kobles til enhver almindelig pc.

"Uploading" anvendes som betegnelse for den type af piratkopiering, hvor man uploader et produkt på en server, som man herefter giver andre adgang til at downloade piratkopier fra via Internettet.

"Downloading" anvendes som betegnelse for den type af piratkopiering, som består i, at man via en hjemmeside på Internettet downloader piratkopier til sin egne pc'er. Herudover er det også muligt at give en anden person adgang til at downloade direkte fra ens egen computer.

"Peer-to-Peer" anvendes som betegnelse for den type piratkopiering, der består i, at man udveksler musik, spil, film og edb-programmer over en til formålet indrettet server, fx Napster.

"Ftp-servere" anvendes til, at én person giver én eller flere personer adgang til en del af sin computer. Den, der gives adgang, kan herefter downloade musik, spil, film og edb-programmer fra den såkaldte ftp-server.

AntiPiratGruppen følger løbende med i udviklingen af det ulovlige marked for fremstilling og distribution af piratkopier og skrider ind over for alle former for piratkopiering, som AntiPiratGruppen bliver bekendt med.



Uddrag af bekendtgørelse af lov om ophavsret, jf. lovbekendtgørelse nr. 706 af 29. september 1998, med de ændringer, der følger af lov nr. 472 af 7. juni 2001.



Kapitel 1

Ophavsrettens genstand og indhold

Beskyttede værker

§ 1. Den, som frembringer et litterært eller kunstnerisk værk, har ophavsret til værket, hvad enten dette fremtræder som en i skrift eller tale udtrykt skønlitterær eller faglitterær fremstilling, som musikværk eller sceneværk, som filmværk eller fotografisk værk, som værk af billedkunst, bygningskunst eller brugskunst, eller det er kommet til udtryk på anden måde.

Stk. 2. Kort samt tegninger og andre i grafisk eller plastisk form udførte værker af beskrivende art henregnes til litterære værker.

Stk. 3. Værker i form af edb-programmer henregnes til litterære værker.

Beskyttelsens indhold

§ 2. Ophavsretten medfører, med de i denne lov angivne indskrænkninger, eneret til at råde over værket ved at fremstille eksemplarer af det og ved at gøre det tilgængeligt for almenheden i oprindelig eller ændret skikkelse, i oversættelse, omarbejdelse i anden litteratur- eller kunstart eller i anden teknik.

Stk. 2. Som fremstilling af eksemplarer anses også det forhold, at værket overføres på indretninger, som kan gengive det.

Stk. 3. Værket gøres tilgængeligt for almenheden, når

1) eksemplarer af værket udbydes til salg, udlejning eller udlån eller på anden måde spredes til almenheden,

2) eksemplarer af værket vises offentligt, herunder udsendes i fjernsyn, eller

3) værket fremføres offentligt, herunder udsendes i radio eller fjernsyn.

Stk. 4. Som offentlig fremførelse efter stk. 3, nr. 3, anses også fremførelse i en erhvervsvirksomhed, der finder sted for en større kreds, som ellers måtte anses som ikke-offentlig.

Kapitel 2

Indskrænkninger i ophavsretten

§ 12. Af et offentliggjort værk må enhver fremstille eller lade fremstille enkelte eksemplarer til sin private brug. Sådanne eksemplarer må ikke udnyttes på anden måde.

Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1 giver ikke ret til at

1) opføre et bygningsværk,

2) fremstille et eksemplar af et kunstværk ved afstøbning, ved aftryk fra original plade eller stok eller på nogen anden måde, som indebærer, at eksemplaret kan opfattes som en original,

3) fremstille eksemplarer af edb-programmer i digitaliseret form,

4) fremstille eksemplarer i digital form af databaser, når eksemplarfremstillingen sker på grundlag af en gengivelse af databasen i digital form, eller

5) fremstille enkelte eksemplarer i digital form af andre værker, medmindre det udelukkende sker til personlig brug for fremstilleren eller dennes husstand.

Stk. 3. Bestemmelsen i stk. 1 giver ikke ret til at benytte fremmed medhjælp ved eksemplarfremstillingen, når der er tale om

1) musikværker,

2) filmværker,

3) værker af brugskunst eller

4) kunstværker, såfremt eksemplarfremstillingen har form af en kunstnerisk gengivelse.

Stk. 4. Bestemmelsen i stk. 1 giver ikke brugeren ret til ved eksemplarfremstilling af musikværker og filmværker at anvende teknisk udstyr, der er stillet til rådighed for almenheden på biblioteker, i forretningslokaler eller på andre offentligt tilgængelige steder.

Særlige bestemmelser om edb-programmer m.v.

§ 36. Den, der har ret til at benytte et edb-program, må

1) fremstille sådanne eksemplarer af programmet og foretage sådanne ændringer i programmet, som er nødvendige for, at den pågældende kan benytte det efter dets formål, herunder foretage rettelse af fejl,

2) fremstille et sikkerhedseksemplar af programmet, for så vidt det er nødvendigt for benyttelsen af det, og

3) besigtige, undersøge eller afprøve edb-programmet for at fastslå, hvilke ideer og principper der ligger til grund for de enkelte elementer i programmet, hvis dette sker i forbindelse med sådan indlæsning, visning på skærm, kørsel, overførsel, lagring eller lignende af programmet, som vedkommende er berettiget til at udføre.

Stk. 2. Den, der har ret til at benytte en database, må foretage sådanne handlinger, som er nødvendige for, at den pågældende kan få adgang til databasens indhold og gøre normal brug af dette.

Stk. 3. Bestemmelserne i stk. 1, nr. 1 og 2, finder tilsvarende anvendelse på andre værker i digitaliseret form, hvis anvendelse styres af et edb-program. Det er dog ikke tilladt at foretage ændringer i værkerne.

Stk. 4. Bestemmelserne i stk. 1, nr. 2 og 3, samt stk. 2 kan ikke fraviges ved aftale.

Kapitel 5

Andre rettigheder

Udøvende kunstnere

§ 65. En udøvende kunstners fremførelse af et litterært eller kunstnerisk værk må ikke uden kunstnerens samtykke

1) optages på bånd, film eller anden indretning, der kan gengive den, eller

2) gøres tilgængelig for almenheden.

Stk. 2. Er fremførelsen optaget som anført i stk. 1, nr. 1, må den ikke uden den udøvende kunstners samtykke overføres til anden indretning, der kan gengive den, eller gøres tilgængelig for almenheden, før 50 år er forløbet efter udgangen af det år, da fremførelsen fandt sted. Hvis en optagelse af en fremførelse udgives eller offentliggøres inden for dette tidsrum, varer beskyttelsen dog, indtil 50 år er forløbet efter udgangen af det år, hvor den første udgivelse eller offentliggørelse fandt sted, alt efter hvilket tidspunkt der er det første.

Stk. 3. En aftale mellem en udøvende kunstner og en filmproducent om at medvirke ved indspilningen af en film indebærer, at den udøvende kunstner i mangel af modstående aftale formodes at have overdraget sin ret til udlejning af filmen til producenten.

Stk. 4. Bestemmelserne i § 2, stk. 3, §§ 3 og 11, § 12, stk. 1 og stk. 2, nr. 5, § 12, stk. 3, nr. 1, og § 12, stk. 4, §§ 13, 15 og 16, § 17, stk. 1-3 og 5, § 18, stk. 1 og 2, § 19, stk. 1 og 2, §§ 21, 22, 25, 27, 28, 31 og 33-35, § 36, stk. 3, §§ 39-47, 49-57, § 58 a samt §§ 61 og 62 finder tilsvarende anvendelse på udøvende kunstneres fremførelser og optagelser heraf. Bestemmelsen i § 19, stk. 1, finder kun anvendelse på en optagelse efter stk. 1 og 2, når denne for første gang er solgt eller på anden måde overdraget af rettighedshaveren eller med dennes samtykke inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

Stk. 5. Uanset bestemmelserne i stk. 1 kan Det Kongelige Teater lade teatrets festforestillinger eller forestillinger i anledning af officielle besøg udsende af Danmarks Radio eller TV 2 i radio eller fjernsyn.

Fremstillere af lydoptagelser

§ 66. Lydoptagelser må ikke uden fremstillerens samtykke eftergøres eller gøres tilgængelige for almenheden, før 50 år er forløbet efter udgangen af det år, da optagelsen fandt sted. Hvis en lydoptagelse udgives eller offentliggøres inden for dette tidsrum, varer beskyttelsen dog, indtil 50 år er forløbet efter udgangen af det år, hvor den første udgivelse eller offentliggørelse fandt sted, alt efter hvilket tidspunkt der er det første. Som eftergørelse betragtes også det forhold, at en optagelse overføres fra én optagelse til en anden.

Stk. 2. Bestemmelserne i § 2, stk. 3, § 11, stk. 2 og 3, § 12, stk. 1 og stk. 2, nr. 5, § 12, stk. 3, nr. 1, § 12, stk. 4, §§ 13, 15 og 16, § 17, stk. 1-3 og 5, § 18, stk. 1 og 2, § 19, stk. 1 og 2, §§ 21, 22, 25, 27, 28, 31, 33, 34, § 36, stk. 3, §§ 39-47 samt §§ 49-52 finder tilsvarende anvendelse på lydoptagelser. Bestemmelsen i § 19, stk. 1, finder kun anvendelse på en optagelse efter stk. 1, når denne for første gang er solgt eller på anden måde overdraget af rettighedshaveren eller med dennes samtykke inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

Stk. 3. Uanset bestemmelsen i stk. 1 må lydoptagelser, som udsendes trådløst i radio eller fjernsyn, videreudsendes over kabelanlæg og videreudsendes til almenheden ved hjælp af radioanlæg, når dette sker uden ændringer og samtidig med, at udsendelsen finder sted.

Fremstillere af billedoptagelser

§ 67. Billedoptagelser må ikke uden fremstillerens samtykke eftergøres eller gøres tilgængelige for almenheden, før 50 år er forløbet efter udgangen af det år, da optagelsen fandt sted. Hvis en billedoptagelse udgives eller offentliggøres inden for dette tidsrum, varer beskyttelsen dog, indtil 50 år er forløbet efter udgangen af det år, hvor den første udgivelse eller offentliggørelse fandt sted, alt efter hvilket tidspunkt der er det første. Som eftergørelse betragtes også det forhold, at en optagelse overføres fra én optagelse til en anden.

Stk. 2. Bestemmelserne i § 2, stk. 3, § 11, stk. 2 og 3, § 12, stk. 1 og stk. 2, nr. 5, § 12, stk. 3, nr. 2, § 12, stk. 4, §§ 13, 15 og 16, § 17, stk. 1, 3 og 5, § 18, stk. 1 og 2, § 19, stk. 1 og 2, § 21, stk. 3, §§ 22, 25, 27, 28 og 31-34, § 36, stk. 3, § 47 samt §§ 49-52 finder tilsvarende anvendelse på billedoptagelser. Bestemmelsen i § 19, stk. 1, finder kun anvendelse på en optagelse efter stk. 1, når denne for første gang er solgt eller på anden måde overdraget af rettighedshaveren eller med dennes samtykke inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

Stk. 3. Uanset bestemmelsen i stk. 1 må billedoptagelser, som udsendes trådløst i fjernsyn, videreudsendes over kabelanlæg og videreudsendes til almenheden ved hjælp af radioanlæg, når dette sker uden ændringer og samtidig med, at udsendelsen finder sted.

Kapitel 7

Retshåndhævelse

Straf

§ 76. Med bøde straffes den, som forsætligt eller groft uagtsomt

1) overtræder § 2 eller § 3,

2) overtræder §§ 65, 66, 67, 69, 70 eller 71,

3) overtræder § 11, stk. 2, § 60 eller §§ 72-75,

4) undlader at fremsende opgørelse efter § 38, stk. 6,

5) undlader at lade sig anmelde eller undlader at meddele oplysninger til fællesorganisationen efter § 41, stk. 1, og § 46, 1. pkt., eller undlader at føre eller opbevare regnskaber i henhold til § 45 eller

6) overtræder forskrifter, der er givet efter § 61, stk. 2.

Stk. 2. Er en forsætlig overtrædelse af de i stk. 1, nr. 1 og 2, nævnte bestemmelser begået ved erhvervsmæssigt at fremstille eller blandt almenheden sprede eksemplarer af værker eller frembringelser, der beskyttes efter §§ 65-71, kan straffen under særlig skærpende omstændigheder stige til hæfte eller fængsel indtil 1 år. Særlig skærpende omstændigheder anses navnlig for at foreligge, hvis overtrædelsen vedrører et betydeligt antal eksemplarer, eller hvis der ved overtrædelsen tilsigtes en betydelig vinding.

§ 77. Når eksemplarer af værker eller frembringelser, der beskyttes efter §§ 65-71, er fremstillet uden for Danmark under sådanne omstændigheder, at en tilsvarende fremstilling i Danmark ville være i strid med loven, straffes med bøde den, som forsætligt eller groft uagtsomt indfører sådanne eksemplarer med henblik på at gøre dem tilgængelige for almenheden.

Stk. 2. Bestemmelsen i § 76, stk. 2, finder tilsvarende anvendelse på forsætlige overtrædelser af bestemmelsen i stk. 1.

§ 78. Med bøde straffes den, som forsætligt eller groft uagtsomt omsætter eller i kommercielt øjemed besidder midler, hvis eneste formål er at lette ulovlig fjernelse eller omgåelse af tekniske indretninger, som måtte være anvendt til at beskytte et edb-program.

Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1 finder tilsvarende anvendelse på andre værker i digitaliseret form.

§ 79. I forskrifter, der udstedes efter § 16, § 31, stk. 2, § 42, stk. 4, § 43, stk. 2, § 44, stk. 2, § 45, stk. 2, og § 47, stk. 2, kan der fastsættes straf af bøde for overtrædelse af bestemmelser i forskrifterne.

§ 80. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

Påtale

§ 81. Overtrædelser, som omfattes af § 76, stk. 1, § 77, stk. 1, eller § 79, påtales af den forurettede.

Stk. 2. Efter ophavsmandens død kan overtrædelser af § 3 og af de i medfør af § 61, stk. 2, givne forskrifter endvidere påtales af ophavsmandens ægtefælle, slægtning i ret op- eller nedstigende linje eller søskende.

Stk. 3. Efter ophavsmandens død kan overtrædelser af §§ 3 og 73-74 endvidere påtales af det offentlige. Ved overtrædelser af § 3 kan offentlig påtale dog kun finde sted, når kulturelle interesser må anses for krænket ved overtrædelsen.

Stk. 4. Overtrædelser af §§ 75 og 78 påtales af det offentlige.

§ 82. Overtrædelser, som omfattes af § 76, stk. 2, eller § 77, stk. 2, påtales af det offentlige, når den forurettede begærer det.

Erstatning og godtgørelse

§ 83. Den, som forsætligt eller uagtsomt overtræder en af de i §§ 76 og 77 nævnte bestemmelser, har pligt til at udrede rimeligt vederlag for udnyttelsen samt erstatning for den yderligere skade, som overtrædelsen måtte have medført.

Stk. 2. Selv om overtrædelsen er begået i god tro, kan der tilkendes den forurettede vederlag og erstatning efter bestemmelsen i stk. 1, i det omfang det skønnes rimeligt. Vederlaget og erstatningen kan dog ikke overstige den ved overtrædelsen indvundne fortjeneste.

Stk. 3. En ophavsmand, fotograf eller udøvende kunstner, hvis ret er krænket ved retsstridigt forhold, har krav på godtgørelse for ikkeøkonomisk skade.

Inddragelse m.v.

§ 84. Når eksemplarer af værker eller frembringelser, der beskyttes efter §§ 65-71, er fremstillet, indført eller gjort tilgængelige for almenheden i Danmark i strid med denne lov eller med forskrifter givet efter § 61, stk. 2, kan det ved dom bestemmes, at eksemplarerne skal inddrages til fordel for den forurettede eller overdrages til ham mod et vederlag, der ikke overstiger fremstillingsomkostningerne.

Stk. 2. I stedet for inddragelse eller overdragelse kan det bestemmes, at eksemplarerne helt eller delvis skal tilintetgøres eller på anden måde gøres uanvendelige til ulovlig brug. Hvis det under hensyn til eksemplarernes kunstneriske eller økonomiske værdi eller omstændighederne i øvrigt skønnes rimeligt, kan retten tillade, at de fremstillede eksemplarer gøres tilgængelige for almenheden mod erstatning og godtgørelse til den forurettede.

Stk. 3. Bestemmelserne i stk. 1 og 2 finder tilsvarende anvendelse på tryksatser, klicheer, forme og andet, som kan tjene til ulovlig fremstilling eller brug af værket eller frembringelsen.

Stk. 4. Bestemmelserne i stk. 1-3 kan ikke bringes i anvendelse over for den, som i god tro har erhvervet eksemplarer til privat brug, eller som i god tro har fremstillet eksemplarer i strid med § 11, stk. 3.

Stk. 5. Bygninger kan ikke kræves inddraget eller tilintetgjort i medfør af stk. 1 og 2.




I henhold til Lovbekendtgørelse nr. 618 af 27. juni 2001 er det nu blevet tilladt at fremstille enkelte digitale eksemplarer til personlig brug inden for husstanden. Dette indebærer, at der gives adgang til kopiering af tekst, musik og billeder mv. i digital form til personlig brug for eksempel med henblik på optagelse af radio- og tv-udsendelser til tidsforskudt brug, kopiering af en musik-cd til bilen, til sommerhuset eller til en walkman, kopiering til en opsamlings-cd og kopiering til en pc med henblik på elektronisk afvikling inden for husstanden.
Med hensyn til hvor mange kopier udtrykket "enkelte digitale eksemplarer" dækker over, har man fra lovgivers side valgt ikke at angive et bestemt antal eksemplarer. Det må bero på en konkret bedømmelse af værkets karakter, herunder graden af værkets sårbarhed over for kopiering. En særlig iagttagelse af sårbarhedskriteriet, for så vidt angår de digitale værker, bør efter lovgivers opfattelse lede til, at der i de enkelte konkrete tilfælde på det digitale område må være tale om et meget begrænset antal eksemplarer.

Med udtrykket "husstand" skal det præciseres, at de digitale kopier kun må anvendes inden for en fysisk persons privatsfære. Dvs. til brug for fremstilleren eller dennes husstand, hvilket betyder, at de fremstillede eksemplarer ikke fysisk må spredes uden for husstandssfæren, ligesom eksemplarer heller ikke må videresendes til venner og bekendte via e-mail og lignende. Det skal bemærkes, at der ved eksemplarfremstilling til privat brug kun må benyttes medhjælp af personer, som tilhører den pågældende husstand. Hvad der nærmere skal anses for omfattet af begrebet "husstand" må afgøres ved en konkret bedømmelse, hvor der blandt andet bør lægges vægt på, om der er tale om bofællesskaber med fælles husholdning og andre momenter, der måtte pege på en i dagligdagen personligt forbundet personkreds. Når det drejer sig om kollegier, sociale institutioner og lignende, er det afgørende, at kopieringen ikke foretages til brug for institutionen som sådan.

Det vil det ikke være tilladt at fremstille digitale eksemplarer, der bruges uden for den enkelte husstand, for eksempel kopiering til bekendte, skolekammerater mv. Det vil heller ikke være tilladt for køberen af for eksempel et digitalt leveret musikværk at videresende musikværket via e-mail til venner og bekendte. Kopiering til personlig brug omfatter endvidere ikke kopiering som led i arbejde eller undervisning.
Det vil fortsat heller ikke være tilladt at kopiere edb-programmer som for eksempel styresystemer til computere, styre- og søgeprogrammer i databaser og multimedieværker, tekstbehandlingsprogrammer og computer- og konsolspil. Det vil endvidere heller ikke være tilladt at kopiere eksempelvis et litterært værk i digital form, såfremt dette også indeholder et edb-program, som styrer afviklingen af det litterære værk.
Det vil dog fortsat være tilladt for den, der har ret til at benytte et værk i digitaliseret form, som styres af et edb-program, at fremstille nødvendige brugs- og sikkerhedseksemplarer, jf. Ophavsretslovens § 36, stk. 3. Bestemmelsen gælder både for fysiske personer og erhvervsvirksomheder, institutioner mv.

Der gøres endelig opmærksom på, at eksemplarfremstillingen kun må finde sted på grundlag af et lovligt eksemplar eller en lovlig tilgængeliggørelse af værket, jf. Ophavsretslovens § 11, stk. 3.





I henhold til ophavsretslovens § 76 er både piratkopiering og salg af piratkopier strafbart. Endvidere er den person, som fremstiller piratkopier eller sælger sådanne piratkopier, erstatningsansvarlig over for rettighedshaverne.

Strafansvar:
I henhold til ophavsretslovens § 76, stk. 1 straffes den person, der med forsæt eller ved grov uagtsomhed, krænker en rettighedshavers rettigheder. Straffen udgør bøde eller hæfte.

I sager om piratkopiering, som har et betydeligt kommercielt omfang - typisk ved fremstilling og distribution af et stort antal piratkopier - kan straffen i henhold til ophavsretslovens § 76, stk. 2 udgøre fængsel i indtil 1 år.

Erstatningsansvar:
I henhold til ophavsretslovens § 83 er den person, som krænker en rettighedshavers rettigheder, forpligtet til at betale erstatning til rettighedshaveren for det tab, som krænkelserne har påført rettighedshaveren.

Erstatningskravet omfatter i henhold til ophavsretslovens § 83 et rimeligt vederlag og erstatning for de yderligere tab, piratkopieringen har påført rettighedshaveren samt godtgørelse for ikke-økonomisk skade. Hertil kommer, at piraten er forpligtet til at betale rettighedshaverens omkostninger i forbindelse med sagen.


Såfremt, at De ønsker at se loven samt forarbejderne, kan De benytte nedenstående link, der dirigerer Dem direkte til Folketingets hjemmeside.

http://www.folketinget.dk/Samling/20001/lovforslag_som_fremsat/L141.htm

MUH
Croaks




Kommentar
Fra : strarup


Dato : 08-07-02 10:28

Hej Croaks,

fuldstændigt enig i det der bliver skrevet... men det er stadigvæk lovligt at lave en backup kopi til eget forbrug... forstået sådan at du selv har originalen... ikke sælger den eller gi'r den videre... men har den derhjemme og kun selv bruger den... få at spare eller at beskytte original CD'en...

jeg har en søn på snart 2½, og har fået ødelagt nogle CD'er, så det er alså ret træls at få f.eks. et spil ødelagt til en 400,- kr.
så imellem laver jeg en kopi af min original cd, og putter den uden for rækkevidde for min søn, og bruger min backup CD til at spille på, idet der så ingen skade er sket, hvis han evt. sku' pille eller få den ødelagt...

det er også tilladt at lave Musik CD'er til eget forbrug, sålænge du har originalerne... Du må underligt nok sågar gå op på biblioteket og låne en musik CD og lave en kopi af den...
http://www.forbrugerraadet.dk/raad/forbruger/alle/cdbrand/
det sidste synes jeg nu er underligt, da man jo så ikke selv ejer originalen... men det må man altså underligt nok...
Lige for at slå det fast... så var det kun MUSIK CD'er... ikke CD-rommer med SPIL på, som man ka' låne, da du her ikke selv Ejer Originalen...

og i den lange smøre var der også et par linjer der sagde følgende -->
..." Med udtrykket "husstand" skal det præciseres, at de digitale kopier kun må anvendes inden for en fysisk persons privatsfære. Dvs. til brug for fremstilleren eller dennes husstand, hvilket betyder, at de fremstillede eksemplarer ikke fysisk må spredes uden for husstandssfæren, ligesom eksemplarer heller ikke må videresendes til venner og bekendte via e-mail og lignende. Det skal bemærkes, at der ved eksemplarfremstilling til privat brug kun må benyttes medhjælp af personer, som tilhører den pågældende husstand. "...

Så hvis du laver en backup af dit spil, som du har originalen af (lige for at slå det fast en gang til), og kun bruger den derhjemme, for at skåne den originale... ikke noget med at distribuere den videre!!! ikke noget med at låne den ud!!! kun ren og skær hjemmebrug!!!
så gør du altså ikke noget ulovligt...

og jeg vil ikke mene at der ville være nogen som... offentligt herinde vil skilte med at de har gjort noget ulovligt... så hvis man spørger om et spørgsmål som dette... går jeg altså kraftigt ud fra at man har Originalen!!!
Idet du for det første aflevere nogle personlige oplysninger når du opretter dig herinde... Og hvis du ikke har oplyst korrekte informationer om dig selv er der stadigvæk 117 metoder at finde frem til dig på... Idet en computer samt serverens LOG-filer sladre...

så når du logger dig ind bliver dit IP-nummer registreret i serverens LOG-fil, så det eneste de behøver at gøre er at finde det brugernavn du har brugt da du har logget dig ind, finde det IP nummer og så gå til din udbyder bl.a. det er bare en af metoderne hvorpå de ka' finde frem til dig på...

Så jeg håber du forstår hvorfor jeg ret kraftigt går ud fra at der er tale om ORIGINALE spil, eller at man bruger en backup af sin ORIGINALE CD, alt andet ville være for dumt... Især herinde... hvor man efterlader sig så mange spor... hvis man ka' kalde det det...
Du efterlader dig hele tiden spor når du er på nettet... med mindre du er ret hardcore og ved hvordan du ska' sløre dig... Og så tvivler jeg ret kraftigt på at man ville bruge dette Forum, og så stille sådan et spørgsmål...

mvh.

Strarup

Kommentar
Fra : croaks


Dato : 08-07-02 18:23

Hej Strarup

Det er okay!

mvh
Croaks

Kommentar
Fra : Caine


Dato : 05-08-02 01:58

Hej

Manden havde et spørgsmål, jeg svarede!!!

Det betyder ikke at jeg går ind for piratkopiring - de sutter!!!

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177584
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409108
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste