|
| Accepteret svar Fra : 25 | Modtaget 310 point Dato : 14-08-04 18:58 |
|
Brød / Det italienske køkken
------------------------------------------------------------------------
ITALIENSK BRØD
Der anvendes:
* 225 gram kartofler
* 4 dl vand
* 25 gram gær
* 250 gram Durummel
* 1 1/2 tsk. salt
* 400 gram hvedemel
* olie til pensling
* groft salt
* rosmarin.
Fremgangsmåde:
1: Kog kartoflerne med skræl, og pil dem. De skal moses og røres sammen med 2 dl vand.
2: Opløs gæren i 1 dl lunkent vand, rør gæren i kartoflerne. Tilsæt durummelet og det sidste vand, rør det sammen. Rør hvedemel og salt i, nu kan du ælte en smidig dej.
3: Form et rundt brød på pladen og tryk det fladt, brødets størrelse er passende med en diameter på 30 cm.
4: Pensl med olie, og lad brødet hæve tildækket i 1 1/2 time. Stænk lidt mere olie på, drys med rosmarinen. Brødet skal bages i 35 minutter i en 225 grader varm ovn.
------------------------------------------------------------------------
| |
| Kommentar Fra : 25 |
Dato : 14-08-04 19:02 |
|
Filonebrød
Køkken: Italiensk
Type: Bagværk / Tilbehør
Tilberedningstid ialt: 9 timer 30 min
Arbejds tid: 45 min
Ingredienser: pers.10 g bagegær
3 dl vand
400 g hvedemel
100 g durum mel
10 g bordsalt
1 tsk olivenolie
Fremgangsmåde:
-En portion til 4 personer giver 2 brød.
-Rør gæren ud i stuetempereret vand. Tilsæt mel (hvede- og durum) og salt. Læg dejen i et rent dejfad, der er penslet med olivenolie. Dæk fadet med film, og lad dejen hæve i køleskabet i 6-12 timer.
-Læg dejen på et meldrysset bord og del den i 2 stykker (pr. 4 personer). Hvert stykke formes til et rektangel på ca. 10x25 cm. Enderne snos, så de bliver spidse.
-Læg brødene på en bageplade, der er drysset med mel. Rids brødene med 3 skrå rids, før de pensles med olie, dækkes med film og efterhæver til dobbelt størrelse i 11?2-2 timer ved stuetemperatur.
-Tænd ovnen på 220°C. Sæt brødene ind, når ovnen er varm. Brug en forstøver og sprøjt brødene med vand 10 gange. Dæmp varmen til 180°C og bag brødene 30-40 min. Bank på undersiden af brødene. Hvis det lyder hult, er de færdige.
Energi indhold pr. person: 1948 kJ
Energifordeling:
Protein: 11%
Kulhydrat: 83%
Fedt: 6% Forstå fedtprocenten
| |
| Kommentar Fra : Queenie |
Dato : 24-08-04 11:21 |
|
Opskriften med kartofler er utrolig lækker. Stadig ikke, hvad jeg leder efter, men den kommer tæt på.
Lader lige spørgsmålet stå lidt i tilfælde af, at andre har et bud.
| |
| Kommentar Fra : ladies |
Dato : 24-08-04 12:08 |
|
koldhævet italiensk brød
½l koldt vand
15 gr gær
10 gr groft salt
1spsk olivenolie
400gr durumhvedemel eller italiensk mel type 00
250 gram fint hvedemel
opløs gæren i det kolde vand,tilsæt olie-salt-durummel-og rør meget godt i dejen ælt hvedemel i lidt ad gangen ,ælt til dejen er glat og smidig(men fugtig).læg dejen i en hævekurv eller skål penslet med olie dæk den med film lad den stå koldt 20-24 timer-næste dag væltes dejen ud på en bageplade med bageparpir og efterhæver 1 time-dry lidt mel over og bag brødet ved 225 grader i 45-60 minutter lidt mindre hvis det er varmtlufts ovn(er det varmluftsovn så sæt noget med lidt vand i i bunden af ovnen.
hilsen ladies
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 24-08-04 12:21 |
| | |
| Kommentar Fra : Queenie |
Dato : 24-08-04 14:04 |
|
lyder lækkert ladies :) Vil straks prøve det i morgen.
netper .. ved godt, at der er en million opskrifter .. men håber lidt på samtidig at få nogle personlige erfaringer med :) Ellers kan man jo bare finde en del sider og starte fra begyndelsen og bage indtil man er godt og grundig træt af brød *gg*
| |
| Godkendelse af svar Fra : Queenie |
Dato : 18-10-04 20:35 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|