|
| Accepteret svar Fra : SonjaAS | Modtaget 210 point Dato : 03-08-04 10:57 |
|
510 g oksekød
510 g svinekød
308 g svinelever
56 g bacon
154 g fin brødkrumme
2 store løg
2 æg
1 bdt frisk persille
1 tsk merian
1 tsk salt
½ tsk peber
drys timian
drys rosmarin
drys løvstikke
drys cayennepeber
50-75 cl klar bouillon
1-2 spsk svinefedt
Hak kød og lever dint, pil og skær løgene i tern, skær også baconen i tern. Kør denne blanding 2 gange gennem kødhakkeren til det er ensartet.
Forbered en fast fars mens du tilsætter æg, finthakket persille, brødkrummer og krydderier. Tilsæt gradvist bouillonen og sæt farsen tilside i 30 minutter.
Smør en brødform med smeltet fedt og fyld farsen i. Kom i en forvarmet ovn ved 225 grader C i 30 minutter, så pensl skorpen med smeltet fedt til den skinner.
Vend den ud på et spækbrædt, fjern formen, skær i skiver og server!
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 03-08-04 11:08 |
|
Undskyld, men jeg vil tillade mig at give dig en "rigtig" opskrift på Leberkäse. Opskriften er min tyske svigermors.
Det er "knejpe-mad" og spises traditionelt med brasede kartofler og sennep og selvfølgelig en go øl.
Elviras Leberkäse
1 kg magert oksekød
200 g svinenakke
100 g spæk
1 løg
30 g salt
1 tsk peber
1 tsk merian
1 fed hvidløg
Saften og skallen af en halv citron
5 dl vand
5 g svinefedt
Kør alle ingredienserne gennem en kødhakker. Lad farsen hvile koldt et par timer.
Smør en brødform godt og pres farsen godt ned i.
Bag i ovnen ved 180 grader i 2 ½ - 2 timer til gennembagt.
Serveres traditionelt med brasede kartofler og sennep.
Frieda
tyskland
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 03-08-04 12:55 |
|
Hej Frieda
Jeg har smidt et spørgsmål "Elviras Leberkäse" så du også kan få noget for din opskrift, og mage tag for svaret.
Mvh
Per
| |
| Godkendelse af svar Fra : netper |
Dato : 03-08-04 12:55 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|