Her er et godt brød:
Borglunds madbrød 2 ovale eller 4 flute
50 g gær
1 liter koldt vand
1 spsk salt
1 dl klid
2 dl havregryn
cirka 1350 g hvedemel
Rør gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt til dejen slipper skålen. Drys et tyndt lag mel over dejen og dæk den med et klæde. Lad den hæve cirka 2 timer.
Slå dejen ned og ælt den igennem, eventuelt med mere mel. Form dejen til 2 ovale brød eller 4 flutes lige så lange som bagepladen.
BRØD: efterhæver 1 time, snittes og bages nederst i ovnen ved 275 grader i 10 minutter, derefter sænkes varmen til 200 grader, og brødene bager yderligere cirka 20 minutter.
FLUTES: snittes, hæver til dobbelt størrelse (30-45 minutter), pensles med vand og drysses med havregryn. Bages midt i ovnen ved 250 grader i 15-20 minutter.
mvh Sonja