|
| Kommentar Fra : return |
Dato : 13-07-04 11:00 |
| | |
| Kommentar Fra : Thomas26 |
Dato : 13-07-04 12:05 |
|
Tak for den gode opskrift! Det kan være vi bruger den!
Og den slagter du kender? Hvor bor han og hvor meget tager han ca.? og kan det betale sig. Er det svært?
Mvh. Thomas
| |
|
Har siddet og kigget efter opskrifter på nettet, men synes de alle ligner
hinanden. Sad dog og fik et mindre grineflip, fordi en spørger spurgte om en
kuglegrill går an til stegningen ja, godaw do!
Jeg synes du skal undersøge om din lokale slagter "tager ud" som Dora foreslår.
De er kanon dygtige, og det er altså ikke nemt at skære kødet ud, uden at man laver et forfærdeligt spild, hvis ikke man har prøvet det før.
Det med at de sprøjter en krydderi blanding ind i kødet har jeg aldrig hørt om, men det lyder da enormt spændende, og ikke mindst opfindsomt.
God fest
| |
| Accepteret svar Fra : creamygirl | Modtaget 100 point Dato : 13-07-04 12:57 |
| | |
|
Taget herfra: http://www.kandu.dk/dk/news/168014/groupid/20202
Citat Vi har lavet det nogle gange, og jeg sidste gang havde vores slagter
anbefalet at grisen blev flået, i stedet for at man skærer ridser i sværen -
og jeg må sige at det var det bedste resultat jeg har fået. Det giver en
mere brugbar "overflade" med en flot sprød stegeskorpe. Kødet tar også
lettere md salt og krydderier. Det er altså svært at lave sprød svær på en
grilgris, enten bliver den gummiagtig eller også for hård.
En tommelfingerregel er at der går ca et kg grillkul pr kg gris, så det kan
være en god idee at starte op med et stort bål og lave en masse gløder hvis
man har brænde og tid nok.
Ellers skal du nok regne med 5-6 timers stegetid, men det er svært at sige
nøjagtigt. Det er meget vigtigt at der ikke er træk omkring bålet, så kan
det være næsten umuligt at holde tilstrækkelig varme på "stegen" og så kan
det altså tage rigtig lang tid og kul før man er færdig.
Når I placerer gløder/kul under grisen så læg mest i enderne ved
skinker/bov for der er "stegen" tykkest. Hvis midterstykket ser ud til at
have fået for meget inden resten er færdig kan man dække det af med staniol.
Det kan være en god idee at have en lille blomstersprøjte til at dæmpe
flammer med, nogen gange kan gløderne godt flamme op når fedt fra grisen
drypper ned, men det er som regel kun lige i starten det er et problem. Det
er barae ret ærgerligt hvis stegen bliver soddet/branket. (i øvrigt har jeg
engang været med til at bruge en stor lodret grill, lavet af en gammel 1200
l olietank, den var altså ret genial fordi der ikke kom problemer med
flammer)
GOd fornøjelse |
Prøv i øvrigt at skriv helstegt pattegris i søgefeltet øverste højre hjørne. Der dukker ca 20 gl. tråde op der handler om helstegt pattegris..
| |
| Godkendelse af svar Fra : Thomas26 |
Dato : 15-07-04 09:16 |
|
Tak for svaret creamygirl. Så må vi se om den opskrift virker.
Mvh. Thomas
| |
| Kommentar Fra : nord47 |
Dato : 06-09-07 05:35 |
|
grilgris
grill haves/evt.også stegning op til 180 personer
| |
| Kommentar Fra : ehtrib01 |
Dato : 25-02-08 15:07 |
|
Heh Hvem kan hjælpe mig jeg skal bruge en kok til familiefest der kommer med gris det hele og tilbereder hel stegt pattegris på Sjælland (((Fuglebjerg ))))) samt pris
| |
| Kommentar Fra : Olgaoline |
Dato : 27-06-08 11:42 |
|
Hejsa
jeg er bosiddende i Midtjylland og søger en der kan stå for kødet (gris) Lørdag d 23 august 2008. Kan du giev et tilbud charlotte_kehlet@yahoo.dk
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|