2 Spsk olivenolie
2 løg (hakkede)
2 Selleri-stilke, hakkede (valgfrit)
½ rød peberfrugt, hakket, for at give farve
1 aubergine (skåret i firkanter, ca. 2 cm)
2 fed hvidløg, snittet eller presset
½ teske stødt kommen + et lille drys hele kommen
½ teske stødt korienader
1/4 spsk. knust tørret chilipeber
Salt
1 spsk Tahini (sesampasta - kan købes i invandrebutikker.)
Saft fra ½-1 cition (eller limefrugt)
En håndfuld persille
Frisk koriander
og/eller forårsløg eller purløg
Sorte oliven
- og citronskiver til pynt
Ingredienserne uden fast størrelse, skal tilføjes så det passer din smag og er endvidere afhængig af størrelsen på aurberginen. Prøv retten uden selleri og peberfrugt første gang og så kan du bagefter beslutter om du ønsker at anvende det næste gang
Steg løg (og selleri og peberfrugt) på panden indtil de bliver gyldne (jeg gør det altid i en wok). Tilsæt aubergine og hvidløg. Rør godt rundt og tilsæt krydderierne (bortset fra salt), rør igen og lad det simre ved meget lav varme. Det kan evt. være godt at tilsætte lidt vand og lade det fordampe. Steg indtil alt er meget mørt. Hold hele tiden øje med ingredienserne. Det må godt blive lidt brunt, men det er vigtigt at man rører så det ikke bliver brændt.
Hvis det virker lidt tørt så tilsæt et par spiseskefulde væske af gangen (jeg bruger grøntsagsboullion, men vand kan sikkert også bruges)
Tilsæt salt, tahnine og citronsaft. Hæld det hele i en foodprocessor og giv den et par omgange, eller brug et kartoffelmos-jern. Det skal helst være lidt klumpet. Hvis det bliver til en fin moset masse, smager det det ikke godt.
Tilsæt de grønne grøntsager og blend kort tid i food-processoren, så det bliver hakket groft.
Farven på retten er ikke specielt smuk, så jeg pynter altid retten med citronskiver, lidt grønt og sorte oliven
Server med pitabrød skåret i kvarte eller brug mini-pitabrød. Det er finger-mad eller god forret inden en ret med karry.
---------------------------
Opskriften virker lidt underlig. Men her finder du en rigtig god opskrift
www.spismed.dk
Søg på: Auberginesalat