|
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 08-07-04 12:26 |
|
Jeg afliver den og smider den ud igen til måger og krebs.
Ikke fordi jeg har lyst til at slå den ihjel, men fordi den er en grovæder der æder den fiskeyngel der skulle blive til mine spisefisk.
Jeg fisker stort set aldrig i søer og moser, men i Randers Fjord der er så fersk at der er gedder.
I sø eller mose skulle man måske spekulere i hvorvidt der er for mange skidtfisk og så sætte gedden ud som "renovatør" igen. Forstår du hvad jeg mener?
| |
| Kommentar Fra : toffemis |
Dato : 08-07-04 12:32 |
|
Jeg forstår sagtens hvad du mener, men er det ikke federe at smide fisken ud igen, så man kan fange den året efter hvor den måske vejer lige lidt mere?
Den sø vi fisker i er ikke særlig stor, maks 1 km på den lange led og ½ km på den korte...
Men alligevel går der min 4 geder over 5 kg. Jeg har haft tre af dem på krogen og hevet een i netet, hvor den knækkede linen og slap ud og een har jeg haft helt oppe og veje, den vejede ca. 6,4 kg...
Når det er en så lille sø, hvad anbefales der så?
der går aborer dernede, vi fanger altid min 2 aborrer hver gang vi er ude...
Tøffemis
| |
| Accepteret svar Fra : BjarneD | Modtaget 60 point Dato : 08-07-04 12:44 |
|
I en sø ville jeg nok gøre som du skriver for det er jo jagten og ikke the kill der er spændende.
Hvis I altid kan fange aborrer der er en fin spisefisk (når de er store nok) så vil jeg mene, at der er fin plads til gedden og det er jo heller ikke en helt lille sø.
Jeg mener at have hørt, at man visse steder udsætter rovfisk for, at holde bestanden af brasen og skaller nede så det er nok glimrende at bevare denne værdige modstander.
Husk, at en tynd stålwire før agn/spinner/blink vil reducere risikoen for at gedden render med en krog i munden da dens tænder nemt kan bide snøren over.
Jeg fik på et tidspunkt en lille bog om gedde og sandart fiskeri, sådan noget er lærerigt.
| |
| Kommentar Fra : pallenoc |
Dato : 08-07-04 12:48 |
|
Det er selvfølgelig et spørgsmål om temperament om man smider gedden ud igen.... død eller levende, men at den er spiselig er der ingen tvivl om den er. Som BjarneD skriver er fiskefrikadeller et RIGTIG godt forslag. Min mor som før i tiden var en "mesterkok" mht til fiskeretter (min far var ivrig fritidsfisker både ved /på havet, søer og åer...bundgarn, ruser og kroge) (fin)hakkede gedden sammen med svinespæk i forholdet 2:1 og kom diverse krydderier i peber, salt, løvstikke, m.fl. Og de smagte HIMMELSK hendes fiskefrikadeller. (Du kan ikke smage de små ben når det bliver finthakket)
God fornøjelse og appetit!!!
Mvh
Palle Jensen
| |
| Kommentar Fra : toffemis |
Dato : 08-07-04 12:49 |
|
Jeg bruger altid forfang... også selvom jeg kun fisker efter aborer, for det kan ske at der forvilder sig en gedde ind i mine planer, det var det der skete med den 3. gedde, der hoppede af krogen igen... det var desværre den største :'(
Men så vil jeg fortsætte med at sætte fiskene ud igen...
TAk
Tøffemis
| |
| Kommentar Fra : toffemis |
Dato : 08-07-04 12:52 |
|
hvilken opskrift?
(Hvordan finder man ud af hvordan man laver de forskellige smileys herinde?)
Tøffemis
| |
| Kommentar Fra : Grele |
Dato : 08-07-04 12:53 |
|
Hvorfor ikke genudsætte gedden nænsomt igen, vi er mange der elsker denne form for fiskeri, desuden er der mange der bruger gedden til fiskefars, det er for resten en af de bedste fisk hertil.
Så det med blot at aflive og lade ligge, er jeg stor modstander af, den minder mig om de lystfiskere, der smider tomme øldåser, madpapir og andent man ikke gider tage med hjem i sin affaldscontainer.
Lystfiskeren fra Esbjerg!
| |
| Kommentar Fra : pallenoc |
Dato : 08-07-04 13:07 |
|
Hvis du går ind under menupunktet "Kom godt igang" helt øverst til venstre kan du nederst læse om hvordan du "koder/skriver" disse smileys.
Mvh
Palle
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 08-07-04 13:24 |
|
Palles "opskrift":
hakkede gedden sammen med svinespæk i forholdet 2:1 og kom diverse krydderier i peber, salt, løvstikke, m.fl.
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 08-07-04 13:28 |
|
Grele jeg er meget enig med dig, men det med at lade ligge har vist ikke været på tale. Jeg smider dem ud så de indgår i fødesystemet sammen med de fisk der er døde af naturlige årsager. ganske som de fleste lystfiskere jeg kender, smider fiskeaffaldet ud (ud i havet, søen, fjorden mm)
Erhvervsfiskere beordres til at smide torsk der ikke kan overleve ud igen hvis kvoten er overskredet.
| |
| Kommentar Fra : Kraus70 |
Dato : 08-07-04 13:35 |
|
jeg er uenig med kandus største nar
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 08-07-04 13:39 |
| | |
| Kommentar Fra : toffemis |
Dato : 08-07-04 13:39 |
|
tak for tippet om smileys...
Men nu synes jeg at her bliver kastet lidt for meget rundt med STORE bogstaver...
Så nu vil jeg smutte videre...
Tak for opskriften
Tøffemis
| |
| Godkendelse af svar Fra : toffemis |
Dato : 08-07-04 13:42 |
|
tak for snakken BjarneD
desværre, bliver her sagt ting nu som jeg ikke vil ligge navn til... håber vi ses en anden gang
Tøffemis
| |
| Kommentar Fra : toffemis |
Dato : 08-07-04 13:51 |
|
ok.... Det er nu heller ikke sådan... jeg kan jo i priscippet være lige glad, det går jo ikke ud over mig, men alligevel..
Jeg forstår godt de andre der mener det er "skadaløst" at smide død fisk i vandet, men hvis der aligevel er nogen der spiser den så går det nok... i "vores" sø ville den bare blive fordærvet, så der ville det ikke være nogen god ide...
Har set døde fisk ligge i overfladen et par gange (sikkert fra andre fiksere, der egentlig slet ikke må være der)
Tøffemis
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|