|
|
Hejsa
Det er en mexikansk roe, der ligner en roe af udseende, med rund let flad facon og elfenbensfarvet indmad. Smagen er fin og sød. Strukturen er sprød og saftig. Jicama kan skrælles før brug. Kan serveres rå eller kogt. Kan bruges som substitut for vandkastanier.
Det må være nogen dårlige grønthandlere du har talt med. Du kan finde oplysninger om den på webstedet for 6 om dagen kampagnen som er køres af Ernæringsrådet, Forbrugerinformationen, Forskningsforeningen for frugt, grønt og kartofler, Fødevaredirektoratet, Gartneribrugets Afsætningsudvalg, Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen.
Du kan læse meget mere om den på denne adresse: http://www.6omdagen.dk/pinfo/lexicon/jicama.shtml
mvh
Henning Borchert
| |
|
Hej igen
Glemte lige at fortælle at du også kan bruge den noget billigere variant Kålrabi, som er en dansk variant som er i familie med Jicama.
mvh
Henning
| |
|
Hej igen
Jeg var lige i lørdags nede i den lokale Superbest, hvor jeg kiggede efter den, og var faktisk så heldig at der lå nogle stykker, så jeg prøvede lige at købe en for at prøve den af, da jeg nu var blevet lidt nysgerrig. Den smagte faktisk meget hen efter netop en kålrabi, men var blot dobbelt så dyr.
mvh
Henning Borchert
| |
| Accepteret svar Fra : henningborchert | Modtaget 60 point Dato : 29-05-04 20:01 |
|
Hejsa
Ja, det stod under navnet Jicama, og lå iøvrigt side om side med kålrabi.
Jicama er i familie med kålrabi, og er som de fleste roer bregnet til føde til mennesker lidt søde. Hvis du synes de er for søde, kan du koge dem i 2 hold vand, hvor du vil få noget af sukkerindholdet ud.
mvh
Henning
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|