On Tue, 21 May 2002 18:00:16 GMT, "Nuserpigen"
<Nuserpigen.news@kandu.dk> wrote:
>Hej
>Er der nogen der kan få en forret og en hovedret ud af følgende
>ingredienser:
Til forret ville jeg tage følgende:
Laks med persille på en bund af fennikel
> 150 g laks
> bred persille
> smør
> hvidvin (gerne en tør eller meget tør)
> Evt. grøntsager (i dette tilfælde fennikel)
hakket persille og smøre ræres sammen, sådan at man får en
persilllesmør med meget persille. Det skal være en grøn masse der kun
lige hænger sammen og lader sig forme.
Fenikkel skæres i meget tynde skiver og lægges i bunden af et ildfast
fad og laksen lægges ovenpå. Herovenpå lægges den fedtede persille.
Hvidvin hældesi bunden. 20-30 minutter i ovnen ved 150-200grader alt
efter tykkelsen af fisken.
server evt. med
> citron
Til hovedret:
risottoinspireret baconkulling med ris
> ris
> mælk
> bred persille
> hønsefond og brund sky
> Evt. grøntsager (champignoner + løg)
> 1 stk. portionskylling
> olie
> 100 g bacon
> hvidvin & rødvin
befri kyllinge fra dens ben (knogler) og skær kødet i tern.
skær baconen i tern.
Hak et læg og skær champigninoner i skiver
Svits/brun det hele i en stor pande.
Varm en blanding af hønsefond og mælk i en anden gryde
smid ris på panden og steg den i lidt tid.
Tilsæt mælk/fond blandingen et par skefulde ad gangen og lad det blive
absorberet af risen inden de næste skefulde tilsættes. Bliv sådan ved
til risene er præcis så hårde som _du_ kan lide dem.
Forretsopskriften har jeg afprøvet med _stor_ succes. Hovedretten har
jeg bare rystet ud af ærmet - inspireret fra andre opskrifter og
succeser. Prøv det og medl tilbage!
--
Sune