Her er et bud;
Indgredienser:
Tørgær (3-Tsk.)
3/4 c. varmt vand (110F) 1 tsk. plus 1 kop sukker
Ca. 7 3/4 kopper hvedemel
1 1/2 kop mælk
1 1/4 c Usaltet smør eller margarine
6 æg
2 æggeblommer
1 1/2 tsk Salt
2 æggevider
Topping:
1/4 c sukker
1/2 c hvedemel
1 tsk. stødt kanel
1/4 c saltet smør eller
-margarine
Denne dessert, en blanding af kage og sødt brød, bages ofte I forbindelse med påske.
Smør sider og kanter af to (10 inch) bageforme.
Forbered Topping; sæt det til side.
Gæret opløses i varmt vand. Tilsæt 1 tsk. Sukker og ½ kop mel, ælt det sammen. Dæk det til og lad det stå et varmt sted i 5 – 10 minutter.
Varm mælk og smør/margarine i en lille gryde til det er smeltet. Lad det køle af.
I en stor gryde slås æggene ud, æggeblommer og den sidste kop sukker blandes sammen med, rør godt rundt.
Tilsæt den afkølede mælk og smør blanding, samt gær-blandingen. Æltes godt sammen. Gradvist tilsættes 4 1/2 kopper mel. Tilsæt mel, til du får en blød dej. Dejen rulles ud på en bordplade, der er strøet med mel. Ælt dejen til det bliver en blød, fast dej. Del dejen i to. Puttes i de to former. Dækkes til med et viskestykke, lad det hæve et varmt sted i ca. to timer.
Forvarm ovnen til 350 F.
Pisk to æggehvider sammen til de danner en fast masse. Fordel det ud over dejen i de to forme. Bages 50 til 55 minutter eller indtil man kan stikke en træpind I midten af kagen, uden at noget hænger ved når den trækkes ud. Kagen skal køle af i 3-4 minutter. Kagen tages ud af formen, køler af på et skærebræt. Put evt. glasur på.
Topping: I en lille skål blandes sukker, mel og kanel. Tilsæt smørret til det danner grove klumper. Glasur: 2 æggehvider, 1 1/2 kop sigtet sukker, 1/2 tsk. citron juice
I en skål piskes, æggehvider til skum.
Tilsæt gradvist sukker, rør hele tiden godt rundt. Rør rundt i 10 min. Tilsæt citron juice, rør yderligere to minutter rundt.
NB: vær opmærksom på målestoksforholdene som jeg ikke er sikre på, bl.a. (10 inch) bageforme, Forvarm ovnen til 350 F. Desuden ved jeg ikke, hvad en engelsk cup, forkortet c., udgør i danske målestoksforhold. Jeg har derfor oversat det med kop.