Her har du en rigtig god opskrift på fastalavnsboller fra en rigtig Håndværksbager:
FASTELAVNSBOLLER af WIENERBRØD (24-28 stk)
2 dl. kold mælk (eller vand)
2 stk. æg
20 gr. gær
20 gr. sukker
lidt salt
475 gr. mel
Alle ingredienser - undtagen mel - røres sammen til gæren er opløst.
Tilsæt mel og ælt dejen 3-4 min.
Tryk dejen ud til en firkant på en melet bordplade.
Tag 300 gr. smør eller margarine og tryk det ud til en firkant, der er lidt mindre end dejen.
Læg det på dejen og fold smør/margarine ind så der er dej hele vejen rundt. Dejen rulles ud til en aflang firkant. Tag den ene side og læg den hen over dejen, så en trediedel af den totale længde bliver fri. Tag den anden ende og læg den hen over det dobbelte lag.
Vend dejen en kvart gang og gentag.
Lad dejen hvile i 10 min.
Rul dejen ud til ca. 60-70 cm. i længden og 40 cm. i bredden.
Del den i 24-28 firkanter af 10X10 cm.
Fold hjørnerne i hver firkant ind mod midten, vend bollerne med lukningen nedad og lad dem hæve ½ til 1 time.
Bages ved 200 grader ca- 12-14 min til de er gyldne.
Bollerne afkøles, flækkes, fyldes, dekoreres og er klar til fastelavnsgildet.
Beregn ca. 1- 1 ¼ liter fløde til hele portionen - og ca. ½ liter vaniljecreme. Syltetøj efter behag.
Dem skal jeg selv bage igen i år, når mine børnebørn kommer på vinterferie hos mig. De elsker dem. (Det gør jeg også selv)
Med venlig hilsen
Frank