|
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 26-01-04 12:39 |
|
Ps. Desværre kan du ikke købe mattak, da der ikke må forhandles sæl og hval i Danmark.
</MOLOKYLE>
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 26-01-04 13:26 |
|
Jamen jeg har bare aldrig hørt om det kunne tilberedes anderledes. På Island hænger man det f.eks. altid fremme ved hytter/læskure i ødemarken, som en 'gave' til sultne vandringsmænd
Kig på denne menu fra : http://www.jp.dk/explorer/500dage/500dage_logbog/
Citat Men "Olde Hansa" bliver det, og vi bænker os ved et solidt egetræsbord, mens den søde servitrice kommer med de læderindbundne menukort, hvor retterne står beskrevet med snirklede bogstaver på syntetisk pergamentpapir.
Tillad os at nævne et måltid, Den Kongelige Jægerfest, som vi dog ikke tog af hensyn til bladets økonomi og vore kolesteroltal.
Tørret vildtkød krydret med urter og cognac, spist ridende i fred og krig.
Orientalsk aromatisk fisk.
Kongelig fransk fjerkræleverpaté.
Andalusiens sultans laks.
Safran-vagtler fra Venedig.
Bjørn behandlet med kostbare krydderier og vendt i ild til ære for Valdemar II, den modige konge af Danmark.
Dansk byg med nødder.
Bagt røget surkål.
Korsfarernes linse-sauce.
Jarlens syltede agurk.
Londons købmænds pickles med safran.
Skovfeernes friske bær-sauce.
Nødde-urte-brød og rugbrød.
Slottets ost.Hybendessert.
Frugter i orange-cognac.
Vi får bjørn (Heine) samt vildsvin og elg (Stenstrup og Ehrbahn). Dertil øl tilsat urter. Maden er middelmådig, øllen forskrækkelig, men det rustikke koncept holder. |
Tørret vildtkød krydret med urter og cognac, spist ridende i fred og krig : Sådan andvendes det altså oftest !!!
Sørgeligt med pointene, men så må du jo krydse fingre for, der kommer en bruger forbi, der kan korrekse mig i mine antagelser
</MOLOKYLE>
| |
| Kommentar Fra : Mamaq |
Dato : 26-01-04 15:36 |
|
I Nerisassiornermik ilitsersuutit (Kogebog for Grønland) er der ikke nogen opskrifter hvori der indgår tørret renkød. Men af erfaring ved jeg at alt tørret kød smager godt sammen med skibskiks (beskøjter).
Mamaq
| |
| Kommentar Fra : Mamaq |
Dato : 26-01-04 16:01 |
|
Det er rigtigt </MOLOKYLE>. Det havde jeg bare glemt.
Da jeg var soldat, havde jeg ofte tørret kød eller tørfisk og skibskiks, så jeg var aldrig rigtig sulten Ku´ jeg snuppe et æble var det en god afveksling.
Mamaq
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 26-01-04 16:37 |
| | |
|
hej rosekamp. hvis man nu skal være rigtig kreativ, kunne man så ikke forestille sig at man skar det tørrede kød i små stykker og så indgik det som frisk i en dyreragout. Jeg vil tro det kan blive godt med masser af løg, enebær, røget spæk i tern, svampe og grove grøntsager. Jeg tror jeg vil prøve hvis jeg en gang falder over tørret ren. Forøvrigt kunne jeg godt tænke mig at smage det. Jeg var på østkysten af Grønland og der spiste man ikke så ofte tørret ren. Det skulle jo importeres fra vestkysten.
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 29-01-04 10:49 |
|
bornholmkt -> Næh... på østkysten fik I vel ikke andet end tørret ammassat og saarulliit? Selvom de fanger glimrende qalerallit og nattarnat
rosekamp -> Jeg var hos nogle grønlandske bekendte og fik der lov at prøve at bløde noget tørret rensdyrkød op i lunkent vand. De gloede nu også vantro på mig og sagde; de eneste der kunne finde på noget sådant, var da de skøre danskere
Det blev altså noget snask
Selvfølgelig kunne man altid bagefter koge det til ukendelighed som bornholmkt foreslår.
</MOLOKYLE>
| |
|
hej molekyle det er ok. vi er vel ikke så fintfølende og det kan da også godt være det bliver noget snask.
| |
| Kommentar Fra : krakgt |
Dato : 26-03-04 17:19 |
|
hej rosekamp
prøv følgende mailadresse cenkiosk@greennet.gl - indehaveren Inge-Lise kan sagtens hjælpe dig
mvh
krakgt
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|