Bjørne opskrift
1-2 pund råvildt eller bjørne steaks
1 ds. tomatjuice
3/4 kop brunt sukker ( f.eks rørsukker eller puddersukker)
2 spsk. Worcestershire sauce
1/2 tsk sort peber
1/2 tsk. selleri frø
1 medium hakket løg
Kog kødet helt mørt ganske langsomt ( i en speciel slow cooker eller gryde på lav varme )
Når det er mørt fjern fedtet og tilsæt ovenstående ingredienser. Kødet skal koge mindst 4 timer.
Jeg vil anbefale at servere kødet med en god kartoffelmos, da skyen er fantastisk i smag til dette.
Opskriften er let at tilberede og kræver ikke mange specielle ingredienser. Alle, som jeg har serveret enetn råvildt eller bjørn tilberedt på denne måde, elsker det og sværger på, at det ikke et helt ud i skoven.
Ovenstående er oversta efter bedste evne og til orientering har jeg på Grønland spist isbjørn og rensdyr tilberedt efter næsten samme opskrift.Årsagen til, at kogetiden er så lang er, at bbjørnekød indeholder trikiner, som kan gøre mennesker syge.De dør ved lang kogetid.