|
| Makrel Paté??? Fra : Toupie | Vist : 1623 gange 100 point Dato : 30-12-03 21:15 |
|
Jeg har det store PROBLEM, at jeg mangler min opskrift på makrel pate (den befinder sig 45 km fra hvor jeg er og jeg skal bruge den NU)
Jeg har søgt på Google, men lige netop den udgave af pateen er der selvfølgelig ikke.....sur ræv!!!
Den udgave jeg skal bruge er den med cremefraice/fløde, æg, husblast, dild og selvfølgelig røget makrel - er jeg så heldig, at nogle herinde har en sådan opskrift liggende?????
// Toupie
| |
| Kommentar Fra : granslam |
Dato : 30-12-03 21:47 |
|
sorry nu har jeg kikket mine 7-8 kogebøger igennem og ingen markrel pate
mvh Granslam
| |
| Kommentar Fra : dabj |
Dato : 30-12-03 21:49 |
|
Måske det er denne:
Ingredienser:
1 dåse makrel
1dåse hakkede flåede tomater
1 løg i tern
2 spsk. olie
4 æg
2 laurbærblade
1 tsk. tørret timian
s~~~
peber
Tænd ovnen på 175 grader. I en gryde svitses løget i olien. Tomaterne tilsættes sammen med laurbærblade, s~~~ peber og timian. Lad det simre i ca. 5 min. Vandet fra tunen hældes fra, og tunen tilsættes. Bland det hele godt og sørg for at røre tunen godt ud. Panden tages af varmen, og laurbærbladene tages op. Æggene piskes sammen og blandes i pandemixet. Smør en form, der kan indeholde ca. 1,25 l. Pandemixet hældes op i formen og stilles i ovnen i ca. 1 time.
Mvh
dabj
| |
| Accepteret svar Fra : gch123 | Modtaget 110 point Dato : 30-12-03 21:49 |
|
Kan denne bruges der er dog ikke alle de ingredienser i du nævner
Røget makrelmousse
Kan også bruge røgede sild i stedet for røget makrel
1-2 røgede makrel (ca. 300 g makrelkød)
4 bl. husblas
100 g mayonaise
1-2 spsk klippet purløg
1 spsk hakket persille
1 lille finthakket løg
1 tsk citronsaft
1 dl cremefraiche 18%
1/2 tsk salt
groftkværnet peber
salatblade
tomater
purløg
Makrellerne pilles og kødet moses med en gaffel. Husblasen udblødes 5 min. i koldt vand, tages op og smeltes i vandbad. Makrelkødet røres med mayonnaise, purløg, persille, løg, cremefraiche, salt og peber.
Den smeltede husblas røres i. Moussen hældes i en form eller skål og stivner i køleskabet på 3-4 timer.
Vendes ud på et fad med strimlede salatblade og pyntes med tomatbåde og klippet purløg.
Serveres med groft brød.
Mvh
GCH
| |
| Kommentar Fra : Toupie |
Dato : 30-12-03 21:54 |
|
GCH:
Desværre det er ikke den selvom den der også smager godt
Granslam:
Tak for forsøget
Dbaj:
Dåsemakrel????????? nej, det er ganske bestemt IKKE den
De ingredienser jeg har nævnt er helt sikkert med. Jeg har opskriften derhjemme (er på job nu) men jeg kan bare ikke huske mængden af de forskellige ingredienser ÆV ÆV
// Toupie
| |
| Kommentar Fra : dabj |
Dato : 30-12-03 22:06 |
| | |
| Kommentar Fra : dabj |
Dato : 30-12-03 22:44 |
|
->Toupie
Kan du ikke bare guffe den sk-- makrel med mayonaise x 5
Godt
| |
| Godkendelse af svar Fra : Toupie |
Dato : 30-12-03 23:07 |
|
Tak for svaret Gch123
Selvom det ikke var den rigtige, så fik jeg dog et lille prej om mængden af husblast og cremefraice
Happy Newyear alle
// Toupie
| |
| Kommentar Fra : Toupie |
Dato : 02-01-04 11:57 |
|
Jeg ligger lige opskriften herind selvom spørgsmålet er besvaret og lukket.......men i tilfælde af, at nogen køber spørgsmålet for at få opskriften, så skal de ikke betale forgæves
Ingredienser:
1 makrel ca. 500 g.
4 kogte æg
1 dl. fintklippet purløg
3 spk. fintklippet dild
1 dl. bouillon
5 bl. husblast
2 dl. cremefraice eller fløde
salt/peber
1 salathoved.
Læg husblast i koldt vand.
Mos makrelkødet.
Hak æggene fint og bland dem med dild og purløg.
Smelt den udblødte husblast i bouillonen, afkøles inden den blandes i makrelmosen.
Bland æg, dild og purløg i makrelmosen og tilsæt cremefraicen/fløden.
Smag til med salt og peber.
Hæld massen i en smurt form og stil det i køleskabet et døgns tid.
Server på et stykke ristet toast med salat og evt. cremefraicedressing.
// Toupie
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|