OK Per. det lyder godt
Le Trou's Mouclade
3 qt Mussels, cleaned = 3 liter rensede blåmuslinger
6 tb Unsalted butter (75g)= 75 g usaltet smør
6 Shallots, chopped fine= 6 finthakkede skalotteløg
Bouquet garni (celery, bay = Bouquet garni af bladselleri,
-leaf, thyme, parsley stems) laurbærblad, timian, persillestilke
1 c White wine (240ml) = 240 ml hvidvin 1/4 l er sikkert fint
1/2 ts Saffron threads =½ tsk saffrantråde
1 c Heavy cream (240ml)= 1/4 l piskefløde
1 tb Fresh parsley, chopped = 1 spsk friskhakket persille
1 Clove garlic, mashed = 1 knust hvidløgsfed
Lad safranen trække i vine ½ time. Svits 6 skalotteløg i smør til de bliver bløde, tilføj krydderurterne og vin og lad det simre 1 min. Hæld de rensede muslinger i, dæk med tætsluttende låg og ryst panden ind i mellem (Gør det over stærk varme, men det står ikke i opskriften). Check efter 3 min om de er åbne, og læg de åbne i en sigte over en skål til at gemme saften i. Smid de muslinger ud, der ikke er åbne efter 6 min.
Og nu kommer den sværeste del, svits resten??? af skalotteløgene i smør til de er bløde. Hæld muslingesaften (og går jeg ud fra vinen det blev sauteret i efter at have taget krydderurterne op) samt fløden i og kog ind til det bliver tykt nok til at kunne kaldes sauce, hæld persille og hvidløg i, og varm muslingerne i sovsen til de er dækket. Server i suppetallerkner/skåle.
God fornøjelse, jeg bliver helt sulten