Hej Per og glædelig jul
1 kop kogte kartofler, pillet og moset.
1/4 kop olie
1 tsk. salt
3 kopper mel
1 tsk bagepulver
1/2 kop koldt vand
Bland kartoffelmos, olie og salt. Tilsæt melet blandet med bagepulver - sammenrør godt. Lav et hul i centeret af melet / dejen og tilsæt det kolde vand. Ælt massen sammen til en blød dej. Lad dejen hvile på et meldrysset borb / plade og tildæk dejen med en skål eller et viskestykke i 1/2 time.
Skær dejen ud i 4 portioner. Udrul dejen så tyndt som muligt. Udskær dejen i kvadrater på ca. 5 x 5 cm. til regulære "kishes" eller mindre hvis de er til snacks.
Placer fyldet i midten af den kvadratisk udskårede dej og fold de korteste hjørner imod midten først. Herefter foldes de lange ender ind over hinanden. Bages på en velsmurt plade eller olieret stykke bagepapir, med de sammenfoldede sider ned af, indtil dejen er gylden, ca. 1/2 tine ved 350 grader... må være farenheit!!!
KARTOFFEL FYLD:
1 1/2 kop mosede kartofler
1/2 tsk. salt
1/4 tsk peber
1/2 kop løg (fint hakket)
1/4 kop smør
Sauter løgene i smøret, bland alle ingridienserne sammen og rør massen godt igennem.
BUCKWHEAT FILLING:
Bland 1 1/2 kop kasha, eller ristet havregryn med 3 kopper kogende vand og 1 tsk. salt. Koges ved svag varme indtil vandet er absorberet, 15-20 min. Steg 2 hakkede løg (medium størelse) i 1/2 kop olie.
Hygge og endnu engang glædelig jul
Søren