|
| Majstortillas eller mel til, hvor ? Fra : Rimtas | Vist : 14684 gange 400 point Dato : 14-11-03 21:52 |
|
Er der nogen, der ved hvor man kan købe mexicanske, bløde majstortillas, som er færdiglavede/frosne ?
Eller er der nogen der ved hvor man kan få fat i den specielle majsmel ("maseca" eller masa harina"), som bruges i Mexico ?
PS: Det skal ikke være Nutana eller Urtekrammajsmel, det duer ikke.
Jeg så at nogen her i gruppen havde fundet det hos en etnisk grønthandler, Jeg har desværre aldrig set det.
Helst i København eller omegn.
:) Rimtas
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 15-11-03 08:28 |
| | |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 15-11-03 08:33 |
|
og til sidst... på dansk
* http://www.webline.dk/kogebog/opskrifter/1213.html
* http://www.gourmetguiden.dk/opskrifter/opskrift/336/
* http://www.diddl.dk/_diverse/skolestart/skoleopskrift_tortillas.htm
Citat Tortillas er madpandekager bagt med majsmel. Man kan i de fleste dagligvarebutikker købe en pakke med færdigbagte tortillas, men man kan også sagtens bage dem selv.
Tortillas
Til ca. 6-8 stk. skal bruges:
100 g hvedemel
85 g majsmel
1 tsk salt
2 dl koldt vand
1 dl lys øl
olie til stegning
Bland hvedemel og majsmel samt salt i en dyb skål. Rør først vandet og derefter øl i og rør godt til dejen er glat og klumpfri. Hæld dejen i en kande. Tag en stegepande og opvarm lidt olie derpå. Hæld en klat dej på panden og drej panden til dejen har fordelt sig på panden. Bag Tortillaen ved middel varme et par minutter til den er lettere lysebrun. Vendes forsigtigt med en palet og bages færdig på den anden side. Når tortillaen er færdigbygget lægges den på en tallerken med et grydelåg eller et stykke folio over. Kom dernæst lidt mere olie på panden, hvis den virker tør, og fortsæt med at bage tortillas af resten af dejen. |
| |
| Kommentar Fra : Rimtas |
Dato : 15-11-03 08:48 |
|
Tak for svaret CLAN,
Men det var om der var et sted omkring København, hvor man kunne købe dem færdige eller melet til at lave dem !?
| |
| Kommentar Fra : food_life |
Dato : 21-11-03 15:31 |
| | |
| Kommentar Fra : Rimtas |
Dato : 05-12-03 14:52 |
|
Metro eller Bilka har det desværre ikke :(
R.
| |
| Kommentar Fra : Rimtas |
Dato : 05-12-03 14:52 |
|
Metro eller Bilka har det desværre ikke :(
R.
| |
| Godkendelse af svar Fra : Rimtas |
Dato : 09-12-03 00:36 |
|
Tak for svaret Thorendahl. Det må vist være det bedste bud. Jeg må se at få charmet mig ind på en eller anden med et INCO kort.
:) Rimtas
| |
| Kommentar Fra : finn4 |
Dato : 06-01-04 15:03 |
|
Masa Harina kan købes hos den Amerikanske Købmand, Peter Hvidtfelt Stræde, København - men dyrt.
Mexart i Holbæk importerer den Mexikanske Tortillapresse, se www.mexart.dk.
Den arabiske købmand i kælderen på Israels Plads har engang haft frosne majstortillaer, men de var ikke så gode som de friske, man køber i USA.
mvh Finn
| |
| Kommentar Fra : Rimtas |
Dato : 06-01-04 15:37 |
|
Hej Finn
Tak for tippet, det vil jeg prøve :)
mv. Rimtas
| |
|
Hej Rimtas
Det er jo ved at være noget tid siden at du skrev dit oprindelige indlæg og jeg kan se at du har fået en masse mere eller mindre brugbare råd. Jeg kender imidlertid godt til dit problem med fremskaffelsen af Maseca. Det er næsten umuligt!!
MEN, jeg har efter nogen tids søgen fundet ud af, (og efter at have konstateret at den Amr. købmand ved kultorvet aldrig har det) at man kan købe Maseca i Malmö og det er ovenikøbet ret billigt!
Det er jo ikke sikkert at du gider tage helt til Sverige for at skaffe det, men hvis du alligevel er der eller hvis du køber nok af gangen så ligger der en butik som minder meget om dens danske modstykke ved Kultorvet.
Den ligger nede ved Södra Förstadskanalen i Malmö by. Det ligger skråt overfor Jensens Bøfhus og det er ikke til at tage fejl af da der kun er 1 Jensens Bøfhus i byen (og i øvrigt kun 2 i hele landet).
Held og lykke med det.
Jeg har selv lært Maseca at kende i Honduras, men jeg kan forstå på dig at du kender til det fra Mexico?
Mv STeffen
| |
| Kommentar Fra : Rimtas |
Dato : 05-10-04 00:29 |
|
hej Steffen
Det var et rigtigt godt tip. Jeg troede ikke de havde sådan noget i Malmø. Men det er da helt klart værd at prøve.
Jo, jeg har lært det at kende i Mexico. har man først prøvet de rigtige, så er der meget langt til de texmex pseudotortillas af hvede, der snart sælges alle steder.
Gracias por el consejo, que estoy seguro que has aprendido la lengua andando por alla ;)
Vh Rimtas
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 27-10-11 08:09 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|