KARIN 42
Her er f.eks. 1 opskrift til 1 stk speltbrød
500 gr Speltmel
3,5 dl vand
10 gr gær
2 tsk salt
1 tsk honning
2 spak. olie
FREMGANGSMÅDE:
1. gæren udrøres i den lune væske (ca.30 grader C)
2. Salt, honning , olie og 3/4 af melet tilsættes, og dejen æltes godt sammen.
3. Yderligere mel tilsættes, til dejens konsistens er passende, (Dejen skal være en smule blød)
4. Dejen fyldes direkte i form(1,6 l). Dejen hæver tildækket i ca. 90 min. ved stuetemperatur.
5. Brødet bages ved 210 grader i ca. 30 min.
BAGETIPS
Ved bagning af Speltbrød kan der ikke forventes så stor volume, som ved et almindeligt franskbrød.
For at opnå et større volume kan man erstatte noget af speltmelet med alm. hvedemel
GOD FORNØJELSE!