/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opbevaring af ost
Fra : oleeliassen
Vist : 5780 gange
50 point
Dato : 03-11-03 13:00

Når jeg en sjælden gang i mellem køber en skæreost hos ostehandleren (som regel Guld mammen +45 fra Danbo) går der ikke mere end et par dage før at den har ændret smag fuldstændig. Osten som ellers var mild og nærmest smeltede i munden er blev noget stærkere i smagen og skarp i lugten. Skyldes det opbevaringen (i tætlukket pose i køleskab), og i givet fald, hvordan bør en ost opbevares for at beholde den oprindelige karekteristik?

-vh

Ole

 
 
Kommentar
Fra : ram2


Dato : 03-11-03 13:14

Hej Ole.

Har engang af en Rigtig ostehandler" fået den besked, at man IKKE må lægge en ost i plastikpose- Der er en levende organisme, som kræver ilt for at fungere, og han anbefalede, at man opbevarede den i det specielle papir som rigtige otehandlere bruger til indpakning af osten- Det kan så gi' lidt lugt i køleskabet, men det er prisen for en fortsat velsmagende ost.

De oste man kan købe i supermarkeder, som er indpakket i plastic er i virkeligheden smagsmæssig værdiløse. Jeg køber dem selv en gang i mellem, fordi de er billige, men de er ikke at sammenligne med professionelt opbevaret og lagret ost.

Mvh
Ram

Kommentar
Fra : ans


Dato : 03-11-03 13:15

Her er et link til hvordan du skal opbevare ost
http://www.ostehandlerne.dk/showpage.asp?ID=80
I køleskab med voksbehandlet papir og gerne i plastboks.

mvh ans

Kommentar
Fra : viskinge


Dato : 03-11-03 13:57

En sådan ost, bør du helt klart, opbevare i en dertil, beregnet beholder. Jeg kan anbefale, en original violin kuffert til en "stradevarius". Interiøret i denne kuffert, behandler lige nøjagtigt din ost, som da du købte den.

alt andet, er bare billige efterligninger!!!!!


Mvh


Kommentar
Fra : ram2


Dato : 03-11-03 14:38

>viskinge.

Ja og Stradivariuskassen skal IKKE i køleskabet - Fra køleskabet kan man så passende smide al dette ligegyldige mad ud, så der er plads til kølig hvidvin og pilsnere

Hvad skal en mand så med mere

Ram

Kommentar
Fra : molokyle


Dato : 03-11-03 14:50

Mine egne osteerfaringer siger mig at køleskabe er en dødsfælde for god ost

Skære-oste :
Klæde og under osteklokke, køligt og mørkt.

Smøre-oste :
TupperWare plast skål m/låg, køligt og mørkt.

Brie- og blåskimmel-oste :
Papir eller træ-æske, køligt og mørkt.

ram2 -> Ja, og snaps

</MOLOKYLE>

Accepteret svar
Fra : emmofinn

Modtaget 50 point
Dato : 18-12-03 14:20

Halløj "ole", du skal såmen bare pakke din ost ind i bagepapir, det holder osten både frisk og lugtfri. Så kan du roligt lukke køleskabet op uden at ryge på halen. Og nyde din øl uden at få bræk fornemmelser.

Kommentar
Fra : bmw2002


Dato : 19-12-03 14:20

Hej Ole. Jeg forstår ikke rigtig din utilfredshed med din ost. Når man som du, køber en god lagret ost hos ostehandleren, eller Netto/Brugsen - smager den faktisk ikke af ret meget. Når man så har gemt den i køleren i et stykke tid, indpakket i bagepapir og i plastbøtte - jamen så bliver den jo bare bedre og bedre i smagen, som en lagret ost. Måske du skulle holde dig til mindre stærke oste, hvis lugten bliver for stram for dig.
Hilsen Niels.

Godkendelse af svar
Fra : oleeliassen


Dato : 22-12-03 17:55

Tak for svaret emmofinn.
         Og øllet er også fint nu.               

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste