Hej igen.....
Den her gang tog det godtnok LIDT længere tid, men resultatet blev også derefter
Jeg har også lagt et link ind til forklaring af "Scallopine".
Håber det kan bruges.
Kalvekød og Aubergine i fad.
(6-8 portioner)
- 500-750 Gr. Auberginer, skrællet og skåret i 12 lige store stykker.
- Salt.
- Tomatsauce (Klassisk Italiensk Tomatsauce, se anden opskrift).
- 6 Æg.
- 1 1/4 kop revet Parmigiano-Reggiano Ost.
http://www.lynhjem.dk/voresoste_parmigiano.htm
- 1 Kop Alm. mel, efter behov.
- Kopper rasp, eller efter behov.
- 8 Stykker Scaloppine*, på hver 50-60 Gr.
(Scallopine : tynde skiver lyst kalvekød af enten inderlår, lårtunge, klump eller filet).
- Jomfru oliven-olie (for dem der støtter tilskudsordninger i EU), eller bare oliven-olie.
- 500 Gr. frisk/pakket mozzarella-ost, skåret i 12 lige store stykker.
- 1/4 kop grofthakket frisk basilikum.
1. Strø salt på begge sider af de snittede Auberginer.
Vend nogle små tallerkener/underkopper med bunden i vejret på et stykke bagepapir,
og lad dem trække i op til 3 timer ved stuetemperatur, eller lad dem stå i køleskabet
natten over.
Tilbered i mellemtiden tomatsaucen.
2. Skyl auberginerne under rindende vand, og tør dem godt.
Sammenrør æggene og 1 kop ost i en bred lav skål (måske fad ?).
Hæld mel og rasp i hver sit fad (skål), så der bliver et jævnt tykt lag.
Auberginerne skal nu paneres, og det gøres bedst ved kun at tage et par
stykker af gangen.
Vend hver side i melet til den er dækket, og bank/fjern så evnt. overskudsmel.
Derefter vendes auberginerne i den sammenpiskede æg/ost. Lad overskudsæg dryppe af
før der til slut vendes i rasp'en.
Herefter paneres resten af auberginerne, og derefter kødet, med nøjagtig samme
fremgangsmåde. Mere mel og rasp kan tilsættes efter behov.
3. Hæld nok af olivenolien i en kraftig stegepande, til at der bliver et lag på 1-1½ cm
i bunden af panden, og varm det op til godt over middel. Det skal helst syde når man
prøver at stikke en af auberginerne i. Hvis man kan styre det, kan man bruge 2 pander
på samme tid. Læg nu så mange auberginer i panden som muligt, uden de rører siden
af panden. Steg dem gyldenbrune på begge sider (vendes helst kun én gang),
ca. 4 minutter.
Husk at justere varmen så de bliver jævnt brune, uden at brænde på.
Læg efter endt stegning auberginerne til tørre på et stykke køkkenrulle.
Når auberginerne er stegt færdige, skiftes og rengøres panden, og kødet (scallopine)
tilberedes på samme måde.
4. Forvarm ovnen til ca. 175 grader. Spred tomatsaucen ud i et ca. 30 x 20 cm stort fad,
i et jævnt tyndt lag. Anret kødet, let overlappende hvis nødvendigt jævnt fordelt
over tomatsaucen.
Hæld med en ske halvdelen af det tilbageværende tomatsauce over kødet, og strø herefter
halvdelen af basilikum'en henover.
Læg auberginerne på toppen og fordel resten af tomatsaucen over auberginerne.
Resten af basilikum'en strøes nu ud over toppen.
Til slut lægges mozarellaskiverne på, sammen med den sidste revne ost.
Bag nu i ovnen indtil retten begynder at boble/simre, og osten er smeltet.
Det tager med en forvarmet ovn, ca. 25 min.
Tag retten ud af ovnen, og lad den hvile i 5 minutter før servering.
* Når du køber Kalvekødet (Scallopine), så forsøg at vælge 8 ca. lige store stykker,
de vil blive tilberedt i samme tempo, og gøre det en del nemmere at tilberede retten.
PS: 500-750 Gr auberginer er gætte ud fra det her : "1 1 1/2 lb eggplant, peeled and cut into 12 even slices"
Jeg går ud fra at der menes 1-1½ Lb......