Kunne det være denne:
Varm linse suppe
Ingredienser:
1 1/4 dl brune linser. Røde eller gule linser kan også bruges. De skal ikke koge så længe.
1 l vand.
1 mellem stor løg, finthakket.
1/2 tsk. revet ingefær.
2 spsk. olie.
1 stor kartoffel i små tern.
2 store hakket tomater.
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt sidskommen.
1/2 tsk. gurkemeje.
1/2 tsk. hakket tørret chili.
2 spsk. kokosmel.
1-3 spsk. tamarind koncentrat.
150 g fintsnittet hvidkål.
1 spsk. hakket korinder- eller mynteblade.
1: Skyl linserne i koldt vand, fjern de beskadigede og dem der flyder oven på.
2: Kog linsener i vand i ca. 20 min, til de er møre. Afdryp dem.
3: Svits løg og ingefær i olie, til de er mørke brune.
Tilsæt kartofler og tomater, svits yderligere i ca. 50 min.
Tilsæt krydderier og kokosmel, svits 2-3 min.
4: Tilsæt linserne og 1 l vand samt peber. Bring suppen i kog.
Suppen koger til linser og kartofler begynder at koge ud.
Smag til med tamarind og finsnittet kål.
Koger til kål er møre.
4: Servere med hakket koriander- eller mynteblade.