Jeg ved ikke med makrel på dåse (omend jeg ville tro det var nemt at
maskinudbene en makrel), men benene i en spegesild opløses naturligt,
formodentlig på grund af syren i den lage, som opstår når sildende modner i
salt, mend indvolde og alting. Det siges at de fleste købe-sild er "kemisk
modnet", fordi det tager måneder at modne en rigtig spegesild. Dette
indebærer dog blot et bad i noget relativt uskadeligt som almindelig eddike,
så nogen sundhedsfare er der ikke. En sådan sild modnes på en til to uger.
"Gammeldags modnede" sild burde være okay, men ellers, køb en spegesild og
lav marinaden selv.
MVH
Peter
"Tanja" <Tanja.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:LzeD6.47139$o4.3833176@news010.worldonline.dk...
> Jeg elsker fisk - gerne frisk fisk fra fiskehandleren, men jeg kan også
godt lide
> hvide marinerede sild og makrel i tomat på dåse. For nylig fortalte en
veninde mig at der bliver hældt
> benopløsningsmiddel i, så benene bliver opløst ???? Det lyder kemisk - og
siden hen har jeg ikke kunne få mig til at spise det. Er der nogen der ved
noget om dette eller kan henvise til hvor man kan undersøge sagen nærmere.
Hvor finder jeg eksempelvis ud af om der er nogen der har skrevet en artikel
om dette ?
>
> Mvh
>
> Tanja
>
>
> Leveret af:
>
http://www.kandu.dk/
> "Vejen til en hurtig løsning"
>