|
| Kommentar Fra : fnuggit |
Dato : 01-10-03 07:48 |
|
Hej
Ca. 750 g æbler skrælles, deles og skæres i småstykker. Koges med lidt vand under låg.
Mosen smages til med ca. 175 g sukker og ½ tsk vanillesukker. Den afkøles.
Æblemosen lægges i en skål lagvis med æblekagerasp (ca. 125 g). Nederst og øverst lægges rasp. Pyntes med flødeskum (af ca. 2½ dl fløde) og kan evt. pyntes med gele.
Held og lykke
Mvh
Fnuggit
| |
| Kommentar Fra : fnuggit |
Dato : 01-10-03 07:50 |
|
Uhhh nu så jeg at du ønskede den bagt.....så i stedet for at komme ovenstående i en skål, så kommer du det i et ovnfast fad og hælder lidt smeltet smør over (ca. 75 g). Kagen bages ca. 1 time ved 175 g. Flødeskummet kommer selvfølgelig først på, når kagen er helt lunken
Mvh
Fnuggit
| |
| Kommentar Fra : bantam |
Dato : 01-10-03 07:55 |
|
Hvad med denne gode "gammeldaws", den har vi prøvet og den er god
Til 6 personer
750 g æbler
lidt vand
75 g sukker
2 dl piskefløde
3 æggeblommer
50 g sukker
30 g mandler
Æbler skrælles, skæres i 4 dele, kernehuset fjernes og æblerne koges møre i lidt vand og smages til med sukker. Æggeblommerne røres med sukker, hakkede mandler og fløden tilsættes. I et smurt gratinfad, lægges æblerne i bunden og æggemassen hældes over. Bages i vandbad i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min. Serveres kold med flødeskum
mvh
Bantam
| |
|
Prøv en af disse:
5 spiseæbler
3 spsk rosiner
4 spsk portvin
75 g. marcipan
1 æg
1 æggeblomme
2-3 spsk sukker
lidt vanillesukker
Æblerne skrælles , deles i kvarte og kærnehuset fjernes.Æblestykkerne skæres ud i tynde både og lægges i et smurt, gerne raspet ildfast fad. Herover fordeles rosinerne, portvinen hældes på og mens dette trækker i nogle minutter rives marcipanen på den grove side af råkostjernet og fordeles over rosinerne. Æggeblommen piskes sammen med det hele æg og sukker til en tyk vælling og denne hældes over. Fadet sættes i en varm ovn ved 225 grader i ca. 10 min. Serveres med flødeskum til.
Eller
6 æbler
k0 g. mandler ( smuttede )
125 g smør
100 g. sukker
2 æg
2 del rasp
Æblerne rives på råkostjernet og fordeles i bunden af et smurt ildfast fad. Mandlerne males og irøres smør, sukker, æg og rasp. Massen fordeles over æblerne og kangen bager i ovn ved 200 grader i ca. 30 min.
Velbekomme
| |
| Accepteret svar Fra : gedestalden | Modtaget 50 point Dato : 01-10-03 12:18 |
|
Prøv en af disse:
5 spiseæbler
3 spsk rosiner
4 spsk portvin
75 g. marcipan
1 æg
1 æggeblomme
2-3 spsk sukker
lidt vanillesukker
Æblerne skrælles , deles i kvarte og kærnehuset fjernes.Æblestykkerne skæres ud i tynde både og lægges i et smurt, gerne raspet ildfast fad. Herover fordeles rosinerne, portvinen hældes på og mens dette trækker i nogle minutter rives marcipanen på den grove side af råkostjernet og fordeles over rosinerne. Æggeblommen piskes sammen med det hele æg og sukker til en tyk vælling og denne hældes over. Fadet sættes i en varm ovn ved 225 grader i ca. 10 min. Serveres med flødeskum til.
Eller
6 æbler
k0 g. mandler ( smuttede )
125 g smør
100 g. sukker
2 æg
2 dl rasp
Æblerne rives på råkostjernet og fordeles i bunden af et smurt ildfast fad. Mandlerne males og irøres smør, sukker, æg og rasp. Massen fordeles over æblerne og kangen bager i ovn ved 200 grader i ca. 30 min.
Velbekomme
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|