Hej Karin42
Jeg håber du får svar i aften/nat, da jeg vil lave vindruesyltetøj i morgen.
Jeg fik pludselig en tanke. Jeg har sådan en gammel syltebog fra 1987 som hedder "Den grønne syltebog" Tørsleffs Husmoder Service.
Her lyder opskriften således:
Råsyltede vindruer:
1 kg blå vindruer
750 gr melis
1 tsk. citronsyre
½ tsk. atamonpulver eller 1 tsk. flydende atamon.
Druerne skylles og befries for stilken. En lille del af dem knuses med en solid kop og røres med citronsyre. Resten af druerne drysses i lagvis med sukkeret. Atamon tilsættes. Krukken dækkes til og stilles koldt. Der røres deri med mellemrum til saften er klar. Syltningen hældes i atamonslyllede glas, der bindes til 2 dage efter.
Jeg ved godt det ikke er helt samme opskrift som fulla gav, men den ligner meget.
Har du gjort noget der ligner ovenstående?
Hvis du har gjort det, og det stadig er tyndt, ville jeg give det et hurtigt opkog, og så tilsætte BLÅ MELATIN. Så skal det nok få en tykkere konsistens.
Jeg køber i hvert fald blå melatin i morgen for ar være sikker.
Karin, skriv lige tilbage, og fortæl hvordan det gik.
Med venlig hilsen
Frank