|
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 07-09-03 17:38 |
|
Du kan få den på Norsk
1 1/2 kilo bein av lam
50 gr. svart pepper
2 kilolamfett, jorder
1 egg
150 gr. salt
1 liter løksaft
1 kopp olivenolje
Fjern noen biter av hud og bein fra kjøttet. Skjær inn i tjening størrelse stykker. Bank med et kjøtt tenderizer eller kanten av en tung saucepan til 1/8 cm tykk. Trim. Forbered en marinade av løksaft, olivenolje, salt og pepper, og gjennombløt kjøtt i marinade 12-24 timer. Gjennombløt lamfett i varmt vann. Fjern stykker kjøtt fra marinade. Spre seg over hver stykke kjøtt lamfettet og malt lam som blandet med egg. Tre stykker kjøtt på en lang skewer, start med større stykker. Trimm klossen av kjøtt på skewer og tilføy pynter til slutten av skewer. Klossen av kjøtt er broiled i Doner Kebab broiler, som laget spesielt for formålet.
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 07-09-03 19:34 |
|
Heisan ram Norsk er da forståelig nok, så den er ga go' nok
Netper -> Ram kom med oversættelsen...
Skulle du få interesse for mere kebab så skrib kebab i søgefeltet på http://www.dk-kogebogen.dk/soeg-navn.php
så får du op til flere opskrifter.
Hygge...
Søren
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-09-03 21:03 |
|
Har forsøgt mig lidt med at oversætte opskriften men er gået i stå med følgende
1 1/2 kg lammekølle eller bov
50 gr. sort peber
2 kg. lamefedt, jorder >>>>> Er det hakket fedt eller ???
1 æg
150 gr. salt
1 liter løgsaft
2½ dl olivenolie
Fjern rester af skind og ben fra kødet.
Skær det i serveringsstykker
Bank det med en kødhammer eller med kanten af en tung saucepande til 1 ¼ mm.
Forbered en marinade af løgsaft, olivenolie, salt og peber og lad kødet marinere i 12-24 timer
Gennemblød lammefedtet i varmt vand
Tag kødstykker fra marinaden
Spre seg over hver stykke kjøtt lamfettet og malt lam som blandet med egg.
Tre stykker kjøtt på en lang skewer, start med større stykker.
Trimm klossen av kjøtt på skewer og tilføy pynter til slutten av skewer.
Klossen av kjøtt er broiled i Doner Kebab broiler, som laget spesielt for formålet.
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 07-09-03 21:08 |
|
>CLAN.
Hehehehe Kogebogen er netpers portal - det vidste du ikke vel
Skal meeeget tidlig op, så jeg har ikke tid nu, Hvis en anden vil hjælpe Per, så kan I jo bruge den norske som udgangspunkt.
Ram
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-09-03 21:15 |
|
Syntes ellers ikke det er blevet gået stille med at jeg står bag kogebogen *GG*
Per
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 07-09-03 21:31 |
|
Nååee - du er jo ikke den der braldrer op hver dag*GGG*.
Fiser i seng nu - skal op kl.2 så en anden må lige ovetsætte det sidste - ellers gør jeg det i morgen.
Ram
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 07-09-03 21:42 |
|
Hej netper... og ram - nej det var jeg pokker ta' mig ikke klar over
Jamen så tager vi den forfra, min oversættelse
1 1/2 kilo lammekølle
50 gr. sort peber
2 kilos lammefedt, hakket
1 æg
150 gr. salt
1 liter løg saft
1 kop oliven olie
Fjern enhver spor af skind og ben fra kødet. Udskær i serverings-store stykker. Udbank kødstykkerne med en kødhammer til 20-25mm tykke stykker (unlad det med stegepanden... hvem f***** bruger sin pande som kødhammer?).
Trim / skær flossede kødkanter fra.
Forbered en marinade af løg saften, oliven olie, salt og peber.
Lad kødstykkerne trække i marinaden i 12-24 timer.
Gennemblød den hakkede lammefedt i varmt vand.
Optag lammekødet fra marinaden.
Bland de bortskårene- afpudssede kødstykker sammen med æget til en "fedt-fars".
Dæk kødstykkerne med et lag af den blandede "fedt-fars".
Træk / spid kødstykkerne på et langt kødspyd, start med de største stykker.
Trim kød-klodsens kanter på spydet, træk de afskårene stykker på enden spydet.
Klodsen af kød steges i en Doner Kebab steger, specielt fremstillet til formålet.
And this was the votation from the Danish jury in Grenaa
Held og lykke med din Doner Kebab... smager herligt, men hold da ferie hvor lyder opskriften, som det modsatte Urghh! Hakket lammefedt
Søren
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-09-03 22:06 |
|
Jeg syntes også det lyder af rigtigt meget med al det fedt, og speciel når man tænker på at det meste af den uldne smag sider i fedtet
Per
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 07-09-03 22:12 |
|
Per... min gamle far er slagter og han siger man kan fjerne den uldne smag ved at lægge lammekød i eddikevand.
Alt det fedt skyldes sikkert, at det vil blive noget af en tør omgang kød, når det snurre rundt i kebab grillen i en hel dag eller i flere dage.
| |
| Accepteret svar Fra : S.B.L | Modtaget 300 point Dato : 07-09-03 22:14 |
|
1½ kg lammekølle
50 g sort peber
2 kg hakket lammefedt
1 æg
150 g salt
1 L løgsaft
1 kop olivenolie
Fjern rester af ben og skind fra kødet. Skær kødet i serveringsstykker. Bank det med en kødhammer eller kanten af en tung suacepande til det er 1,25 mm tykt.
Forbered en marinade af løgsaft, olivenolie, salt og peber og lad kødet ligge i marinaden i 12-24 timer. Gennemblød lammefedtet i varmt vand.
Tag kødstykkerne fra marinaden og overhæld dem med lammefedtet og hakket lam blandet med æg. Træk stykker af kødet på en lang pind, start med store stykker. Pynt kødet på pinden og pynt enderne af pinden. Kødet skal steges på Doner Kebabs stegerist, specielt lavet til formålet.
Velbekomme.
Bue
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 07-09-03 22:19 |
|
Hej SBL du har ret... men hvem står med en micrometerskrue under madlavningen
1/8 cm.
1 cm = 10 mm
10 : 8 = 1,3 mm
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-09-03 22:24 |
|
Der er mange teorier omkring lam og lammesmag, men et faktum er jo at lam smager af lam lige som at svin smager af svin okse af okse osv.
jeg har selv stort set kun spist lammekød i flere år, og har aldrig haft problemer med smagen, selv ikke hos meget storer lam, men de har heller aldrig været meget fede
Per
| |
| Kommentar Fra : S.B.L |
Dato : 07-09-03 22:31 |
|
Clan
I know - men jeg havde lige lommeregneren ved hånden - såh derfor...
God aften til dig!
Bue
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 07-09-03 22:41 |
|
CLAN.
Kan fa... ikke falde i søvn.
Du har ret i, at man ikke lige står med en mickrometerskrue når man kokkererer,
en det giver en forskel på Kebabresultatet når forskellen på kødtykkelsen er så stor som fra 1,25 mm. til 20-25 mm. Det er noget med "Tygbarheden" når babben er færdigstegt i Dönergrillen.
Mvh
Ram
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-09-03 22:45 |
|
Hvaaaaaa ram har du prøvet at tælle FÅR
FÅR FÅR FÅR ???
| |
| Kommentar Fra : S.B.L |
Dato : 07-09-03 22:47 |
|
Ram
Du burde måske tælle lam, måske hakket lam...
Bue
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 07-09-03 22:50 |
| | |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 07-09-03 22:50 |
|
CLAN + SBL.
Jeg skulle have lavet den på dansk, som jeg plejer, men jeg har fundet et oversætterprogram, som kan tage op til 1000 ord, men desværre kun til norsk. Da jeg ikke havde så meget tid fyrede jeg den bare af på dette herlige sprog. Men som du siger - det finder Netper nok ud af. Dat kan jo være han vil betænke SBL, som vist er ny i oversættebranchen, så har han een mere at trække på - og det er helt fint med mig. Point keder mig efterhånden ( lyder blæret ik? men jeg mener det faktisk)
Mvh
Ram
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-09-03 22:53 |
|
Det ville havdet været rart at kandu fik taget fingeren ud og lavet så man kunne dele pointene, mener det har været oppe og vende
Til S.B.L
Ikke for at snage, men hvad med lidt beskrivelse i din profil så vi kunne se bare lidt om hvad du er for en *SS*
Per
| |
| Kommentar Fra : S.B.L |
Dato : 07-09-03 22:53 |
| | |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 07-09-03 22:54 |
|
CLAN.
Brede skuldre kan bære meget
Ram
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-09-03 22:56 |
|
S.B.L.
Vi er vel alle lidt fårede her sidst på dagen
| |
| Kommentar Fra : S.B.L |
Dato : 07-09-03 22:56 |
|
Netper
Du kan da bare spørge - ej jeg skal nok se at få skrevet noget...
Bue
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 07-09-03 22:57 |
|
SBL.
Jeg er ikke så sart, som nogen vil gøre mig til
Mvh
Ram
| |
| Kommentar Fra : S.B.L |
Dato : 07-09-03 22:59 |
|
Ram2
Det havde jeg da set - men jeg har jo også røngtensyn (superman)
Bue
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 07-09-03 22:59 |
| | |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-09-03 23:02 |
|
ram og zonker er perlevenner
så vidt jeg ved er der heldigvis kun en perle i hver østers
hihi
| |
| Kommentar Fra : S.B.L |
Dato : 07-09-03 23:02 |
|
Tjah - nu har han jo også så haft travlt med www.findsvar.dk at han ikke har haft tid til andet.
Bue
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 07-09-03 23:02 |
|
Rettelse - efter at have analyseret tipset, må jeg konkludere, at det er summer. Han har osse lige "Ganske fortjent" givet mig 500 point, og nu kan han bare ikke holde sig i ro mere..
Ram
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 07-09-03 23:03 |
|
netper -> Hvis du har nogle småtekster osv. en gang imm. så skal du ikke spilde points på dem, send dem til mig på marquardsen@email.dk så skal jeg kigge på dem for dig. Jeg er godt nok bedst til teknisk engelsk.
Jeg er også kun hjemme 3 uger af gangen, men er lige kommet hjem (i torsdags).
Tilbudet gælder jer alle sammen, såfremt jeg har tid til det.
Søren
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-09-03 23:06 |
|
Clan
jeg mener ikke jeg spilder mine point da jeg ikke har andet at bruge dem til, og jeg løber ej heller tør lige foreløbig.
Men det kan jo være at jeg kan poste lidt flere spørgsmål herinde, der er jo en del specielle udenlandske rette jeg godt kunne tænke mig oversat
Per
| |
| Godkendelse af svar Fra : netper |
Dato : 07-09-03 23:28 |
|
Tak for svaret S.B.L.
pointene skulle nok havdet været fordelt ligeligt, men det kan man jo ikke og stemning var vist for at du skulle have dem så hermed vesergod
Per
| |
| Kommentar Fra : S.B.L |
Dato : 07-09-03 23:35 |
|
Tak netper.
Og jeg skal nok se at få skrevet noget under min profil så du kan se hvem jeg er...
Bue
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|