hej lilleli
jeg ved ikke om du har fået svar på dit spørgsmål. Jeg vil prøve at gå på jagt i mine filer og bøger. Indtil du venter er her en lækker en med aubergine fra
www.mundgodt.net, som ikke er den du søger, men kan bruges som mezze. Den er nok ikke tyrkisk, men harmonerer godt med smagen i tyrkisk mad.
Frittede auberginer med tomat i olivenolie (4 pers.)
Ingredienser
2 auberginer
1 dl. mel
1 æg
1-2 dl. rasp
1 liter majsolie
4 tomater
1 spsk. groft havsalt
1-2 spsk. olivenolie
1 bdt. rucola
Tilbehør: godt brød
Tilberedning
1. Skær auberginer i skiver på 1 cm. Gnid dem med salt og lad dem dryppe af på højkant i ½ time. Dup dem helt tørre med køkkenrulle. Vend skiverne i mel, så i sammenpisket æg og så i rasp.
2. Varm olien op i en middelstor gryde (hav et låg parat, hvis olien skulle antænde). Frituresteg 2-3 skiver ad gangen i 3-4 min., til de er gyldne og sprøde, og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.
3. Skær tomater i både og fjern indmaden. Skær tomater i små tern og vend dem i salt. Lad det trække i 20 min. og smag, om det er for salt. Vend tomaterne med olivenolie og skyllet, evt. snittet rucola.
4. Varm evt. aubergineskiverne i ovnen lige før servering, hvis de er blevet lidt kolde. Serveres i små stakke med tomat-rucolasalat til.