Når de er helt frosne dypper man i meget koldt vand( fryser 30 minutter) Formålet er at give dem et tyndt islag om hver af de pillede rejer. Det beskytter mod udtørring og at ilt trænger ind i så høj grad. Det er ilt som forårsager harskning. Det sker langsommere på frost, men sker alligevel også ved de -18° . Hvis de kun skal gemmes 1 dag kan du undlade vandet, men frys dem med en lille smule fortyndet citronsaft.
Professionelle bruger islaget både til rejer og fisk. Det er grunden til at der løber vand fra når man optøer færdigkøbte pillede rejer.
citronsaft er rigt på Cvitamin og andet som er mere villigt til at binde ilt, en rejerne er. På den måde undgår man at rejerne optager ilt.
Den slags stoffer kaldes antioxidanter. antioxidanter er gode til at binde ilt (oxigen).
Det er iltningen som gør at rejer ,fisk og visse andre ting får en kedelig smag af at ligge længe i fryseren.