Hej Per
Hermed den første opskrift. Det er sgu hårdt arb. - men skægt.
Jeg har jo stillet det op på den måde, som jeg selv har mine opskrifter stående. Det laver du jo bare om, så det passer til dit system.
Kalv ovnstegt i ildfast fad. (Veal Giuvetsi )
Ingredienser:
1,2 kg. skært kalvekød
4,5 dl. fint hakkede tomater
1 mellemstort hakket løg
3 fed hvidløg fint hakket
½ cup olivenolie
½ cup rød vin
2 Laurbærblade
1 cup bouillon kalv el. grøntsager
1 tsk. sukker
En dusk frisk Basilikum
1½ cup Orzo pasta (Byg pasta)
Citronsaft
½ cup revet Kafalotyri ost eller Parmesan ost
Middelhavssalt og frisk malet peber
Fremgangsmåde:
Skær kalvekødet i 8 stk. og skyl det i koldt vand. Tør det i køkkenrulle.
Put kødet, 1 spsk. Olivenolie, og citronsaft i en skål. Rør det rundt, og sæt det til side.
Sautér løg, hvidløg til de er bløde (klare). Tilsæt kødet, salt og peber, og sautér videre i ca. 10 min. til kødet er brunet
Tilsæt de hakkede tomater, basilikum og sukker. Lad det under omrøring simre i 15 min. Tilsæt derefter vin og lad det hele småsnurre i en times tid – til kødet er mørt.
Kog 5 kopper (cups) vand, og rør Orzo pasta i til forkogning i 5 min.
Tag 2 kopper af pasta vandet og bland med kødsuppen
Hæld Orzo pastaen op i et dørslag eller si, og hæld den derefter under omrøring i tomatsaucen.
Brug 4 Giovetsi (ildfaste portions fade / skåle), og læg 2 stk. kogt kalvekød i hver, som ”toppes” med den forkogte Orzo pasta til skålen er ca. ½ fuld. Fyld derefter ½ cup af bouillonen i hver, og fordel derefter resten af tomatsaucen i skålene.
***( Jeg er lidt usikker på denne sidste sætning, men jeg kan ikke få det til at passe på anden måde) Add half cup of broth and the left over tomato sauce.***
Dæk hvert fad / skål med folie, og sæt dem på en bageplade i 25 min. Eller indtil væsken er absorberet af Orzo pastaen. Lige før de er færdige fjernes folien, og retten drysses med Parmesan el. Kefalotyri ost og “bager” videre i 8 min.
Serveres meget varmt med yderligere revet ost som tilbehør.
Græsk Rosé elle Rødvin anbefales til retten.
Kefalotyri
Hård ost med helt tæt bygning med få jævnt fordelte uregelmæssige huller.
Smagen er mild, letsyrlig, salt og med smag af fedtspaltning.