Citat Der tror jeg, du tager fejl, Troldepige. Ejeren af ejendommen har ret, næsten pligt, til med passende varsel at inspicere det udlejede. |
Det
ved jeg, at jeg ikke gør.
Du tager derimod grueligt fejl i, at udlejer har ret til, at "inspicere" det udlejede.
Iflg. vores grundlov er boligen ukrænkelig, og udlejer har kun ret til, at få adgang til det udlejede når/hvis noget skal repareres, og da skal det, så vidt muligt, varsles så lejer selv kan være hjemme, om ønsket.
De eneste situationer, hvor udlejer må tage sig adgang til det udlejede uden forudgående varsel er ved brande, vandskade o.l., hvor hurtig reaktion er påkrævet.
Jeg er sikker på, at der må stå noget om det i lejeloven, men det gider jeg altså ikke lige, at lede efter.
Jeg har boet almennyttigt det meste af mit liv, og har som voksen været aktiv i beboerdemokrati, bl.a. med en periode i en organisationsbestyrelse, nu "kun" i en afd. bestyrelse og et byggeudvalg.
Da jeg var barn var det almindeligt, at man "deponerede" en nøgle hos viceværten, og så havde viceværten en stor tavle med nøglerne på, og numre ved.
Men da vi for ca. 9 år siden fik ny administration blev dette lavet om, direktøren oplyste, at det ikke var lovligt.
Og det finder jeg ganske fornuftigt, da det jo vil være det rene guf for indbrudstyve, at få adgang til sådan et vicevært-kontor/værksted.
I sommers flyttede min datter i en kollegie-lejlighed, efterfølgende har der været nogle ting, som en vicevært har skullet ind i lejemålet og reparere, kontakten mellem min datter og udlejer er foregået via mail.
I en mail skrev udlejer noget om, at viceværten bare ville gå ind og lave det når han kom forbi.
Min datter skrev tilbage og gjorde dem opmærksom på, at de ikke måtte gå ind i hendes bolig uden tilladelse.
Hun fik en aftale, så hun kunne være hjemme når han kom.