Der skrives en bunke vrøvl om kul og grill.
Det er så enkelt at brændværdien af rent trækul er næsten den samme for alle produkter.
forskellen ligger mest i hvor tæt de erkomprimeret, eller om det overhovedet er trækul. Hvis man grilleri en næsten lukket kugle som Weber skal man også tænke på hvad der er i røgen. Det gælder særlig ved den indirekte metode med lukket låg. Her er det mere varm røg end strålevarme som påvirker maden. Heat beads af stenkul, har mange anderledes stoffer og høj glødetemperatur, med mulighed for nitrosaminer i kød. Se bare hvordan det bliver rødt iskorpen. Jeg tør ikke spise kød tilberedt på den måde.
Lette luftige trækulsbriketter er hurtige at tænde, Brænder relativt hurtigt, men giver så en mereintensiv varme i den kortere tid. Det er fint til pølser koteletter og andre ret tynde kødstykker.
De tungere briketter brænder længere, men de giver hver mindre intensiv varme i den lange tid.
Selv foretrækker jeg Nettos varedeklarerede briketter til ca 15 kr for 3kg.