|
| Hurtig Quiz... Fra : molokyle | Vist : 874 gange 500 point Dato : 23-04-13 22:50 |
|
Hvad er verdens mest gennemtrængende krydderi smagsmæssigt?
Første korrekte svar... ( JEG er dommer og kender svaret!)
...vinder alle de dejlige 500 fuldfede kandu-påængår !!!
</MOLOKYLE>
| |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 23-04-13 23:26 |
| | |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 23-04-13 23:49 |
|
Citat Karry er ikke et krydderi |
Selvfølgelig er det et krydderi - det er et blandingskrydderi...
Læs blot:
Eksempler på krydderier
Bukkehorn
Cayennepeber
Chili
Fennikel
Gurkemeje
Ingefær
Isop
Kakao
Kanel
Kardemomme
Karry
Kommen
Koriander
Lakrids
Muskatnød
Nellike
Paprika
Peber
Peberrod
Safran
Salvie
Stjerneanis
Vanilje
| |
| Kommentar Fra : EA_HS |
Dato : 23-04-13 23:56 |
|
http://da.wikipedia.org/wiki/Karry
Citat Karry er et gult krydret blandingskrydderi. Den gule farve stammer fra gurkemeje. Yderligere krydderier i blandingen, som typisk består af ca. 10 forskellige, kan være: bukkehornsfrø, muskatnød, spidskommen, laurbærblade, allehånde, safran, kardemomme, kanel, koriander, nellike, anis, sort peber, hvid peber, ingefær, hvidløg og sennep.
Karry blev introduceret i det danske køkken i 1837 i Madam Mangors kogebog[1] og er en oprindelig indisk krydderiblanding.
I Indien er det almindeligt at en familie blander deres helt egen karry. |
til spørgeren,.. hvad forstås ved - gennemtrængende - ?
brødrene Price testede noget særdeles stærk chili,
men om det hører ind under gennemtrængende kan diskuteres,
http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Udsendelser/20110906143716.htm
| |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 24-04-13 00:32 |
|
Citat men om det hører ind under gennemtrængende kan diskuteres |
Hertil kan man kun sige
De Gustibus non est disputandum
Smagen kan ikke diskuteres
Konsekvensen er, at alles personlige præferencer er blot subjektive meninger, der ikke kan være "rigtige" eller "forkerte", så de bør aldrig være, som om de var.
| |
| Kommentar Fra : vic200 |
Dato : 24-04-13 05:27 |
| | |
| Kommentar Fra : mig-selv |
Dato : 24-04-13 06:34 |
|
sukker, hvis det går under kat? krydderi
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 24-04-13 07:01 |
|
Jeg vil mene at det er krydderurter som rosmarin eller timian da de overdøver alt andet, f.eks kan det være en god ide at tilsætte disse efter den halve koge- eller stegetid.
Peber og chili er smagsforstærkere, man kan stadig smage de andre ting selv om flammerne står ud af munden.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 24-04-13 08:29 |
|
Min ægtefælle ville sige: Kommen
Selv mener jeg at muskatnød et krydderi, der skal anvendes med stor forsigtighed. Glemmer aldrig, da jeg bagte kage og hældte muskatnød i - i stedet for kanel
Spørger man min gamle mor, så mener hun, at det bestemt må være hvidløg
| |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 24-04-13 08:59 |
|
Citat Glemmer aldrig, da jeg bagte kage og hældte muskatnød i - i stedet for kanel |
Fy for en grim ting...
| |
| Godkendelse af svar Fra : molokyle |
Dato : 24-04-13 09:01 |
|
Ét rigtigt... og mange forkerte svar.
Tillykke til fun2
Lige meget hvilken ret der tilsættes bare 1/10 gram kanel vil det kunne smages. Andre krydderier tilsat i 1/10 gram kan som regel 'druknes'/'skjules' ved at tilsætte store mængder af andre stærke krydderier som bl.a. de I nævner; chili, karry, rosmarin, salvie, osv. Smagen af kanel kan ikke 'overdøves' !!!
...men selvom det umiddelbart lyder harmløst, så pas på med at lade poderne lege med dette krydderi: http://politiken.dk/udland/ECE1952726/kanelvaeddemaal-faar-flere-til-at-kontakte-skadestuer/
</MOLOKYLE>
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 24-04-13 09:41 |
|
Citat Min ægtefælle ville sige: Kommen
Selv mener jeg at muskatnød et krydderi, der skal anvendes med stor forsigtighed. Glemmer aldrig, da jeg bagte kage og hældte muskatnød i - i stedet for kanel [Sur]
Spørger man min gamle mor, så mener hun, at det bestemt må være hvidløg |
Kommen skal anvendes med måde, især spidskommen, undtagen hvis det er en stærk indisk ret.
Det med at være forsigtig med muskat har en barsk årsag da det er giftigt, hvis et barn spiser hvad der svarer til 2 revne nødder er livet på spil, det skal dog ikke forhindre os i lige at drysse en anelse i kartoffelmosen eller stuvet spinat.......yummie
At man for 500 år siden satte store ressurcer ind og under menneskelige omkostninger fik gang i import af eksotiske oversøiske krydderier havde nu en helt anden grund , de kunne overdøve den sure smag i madvarer der var kommet over sidste salgsdato........baktusser blev kogt eller stegt til døde men det smagte stadig dårligt, det kunne et godt lag karry redde.
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 24-04-13 10:20 |
|
Kommen (..ikke spidskommen), salvie og muskat er nu også gode bud, men knuses 1/10 gram af disse krydderier og tilsætte f.eks. en meget stærk chiligryderet lavet på f.eks. Habanero chili :
http://da.wikipedia.org/wiki/Habanero
..så drukner smagen helt i alt det stærke. Prøv det samme med kanel.
</MOLOKYLE>
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|