Her er en god opskrift som er til 4 personer som dessert kan man bage en chokoladekage som serveres med flødeskum og frisk frugt til, dette kan gøre det ud for både dessert og kage til kaffen.
Svigermors drøm
250 g kalkun eller svinekød
1 stort løg
450 g (1 lille bakke) urensede champignon
1 grøn peberfrugt
1/2 ds. ananas i stykker
1-2 spsk dijonsennep eller evt. anden stærk sennep
2 - 3 dl ketchup
salt
2 tsk karry
1 tsk paprika
2 tsk olie til stegning
Til fed udgave af opskriften:
150 g cocktailpølser eller 150 g bacon
1 dl piskefløde
Rens champignon og skær dem i grove skiver.
(svits cocktailpølser eller steg baconen sprød).
Skær kødet i 1 gange 1 cm store tern, peberfrugten i strimler og løget i tern.
Varm en gryde op uden olie og svits karry og paprika et øjeblik under omrøring
Hæld de svitsede krydderier i en skål og kom 2 tsk olie i gryden.
Svits løget heri. Tilsæt kødet og lad det skifte farve i gryden.
Kom champignonskiverne i og svits til champignonerne begynder at afgive væde.
Tilsæt de svitsede krydderier, sennep, ketchup og ananasstykkerne.
Kom 1 dl vand (eller fløde) i saucen og lad kødet koge mørt.
Smag til med salt (tilsæt evt. bacon eller cocktailpølser).
Serveres med ris.
Chokoladekage
6 æg
400 g. sukker
4 spsk. cacao
350 g. hvedemel
6 tsk. bagepulver
1 1/2 dl. kogende vand
1 1/2 dl. skummetmælk
250 g. rapsolie
lidt vanille
Pisk æg og sukker rigtig godt, fyld så de sidste ingredienser i, i den skrevne rækkefølge.
Bages i en bradepande foret med bagepapir i en 200 grader varm ovn, midterste rille i ca. 1/2 time.
Kan også bruges til lagkagebunder, og er god til fryseren.
Med venlig hilsen
GCH