|
| Leverpostej Fra : frieda | Vist : 1212 gange 300 point Dato : 02-02-13 12:05 |
|
Som de fleste ved, bor jeg i udlandet.
Derfor har jeg selv lavet leverpostej til en brunch i morgn (15 gæster).
Jeg har selvfølgelig lavet massen på forhånd og frosset den ned rå. (ja, den er rigeligt krydret
Problemet er, at jeg var "smart" og frøs dem ned i små smukkeovnfaste skåle, ikke i staniolbakker.
Dvs. at de tager meget længere tid at bage.
Gode råd ønskes.
Tør jeg dem op først i dette tilfælde? Og hvordan så? Natten over i køleskabet? Det er jo rå lever, så man skal passe på.
Hvor lang tid mon i ovnen for hvor mange grader?
Eller putter jeg dem direkte i ovnen?
Så meget for at være "smart".
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 02-02-13 12:11 |
|
Jeg synes du skal sætte dem frosne i ovnen
| |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 02-02-13 12:14 |
| | |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 02-02-13 12:15 |
| | |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 02-02-13 12:17 |
|
da de skal bages længere tid som frosne, kan skorpen blive bagt for meget, så jeg lægger staniol over den sidste tid når jeg synes skorpen er fin.
| |
|
Jeg mener ikke, du har grund til bekymring. Tø dem op i køleskabet og bag på normal vis.
Jeg plejer at bage i vandbad i omkring 45 - 60 min. afhængig af portionsstørrelsen.
Tips:
Fyld forme beregnet til ovn med den rå leverpostej-masse og frys dem ned ved
min. -18°. Tag en frossen rå leverpostej op dagen før den skal anvendes – og sæt den i
køleskabet til optøning. Leverpostejen kan så bages inden servering. http://www.soenderjydsk-kaal.dk/pdf/Sdj-Kaal_2.pdf
| |
| Kommentar Fra : EA_HS |
Dato : 02-02-13 13:26 |
|
frosne i alubakker,.. á 400 - 450 gram 75 min (vandbad) i forvarmet ovn 160 grader
uptøet -------------------------------------- 60 min
så er de bagt igennem.
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 02-02-13 13:47 |
|
nu er de jo i ovnfaste skåle, de skal have lidt længere. Så stikprøven er god
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 03-02-13 09:10 |
|
Så er leverpostejerne i ovnen ved 200 grader. De blev flyttet fra fryseren til køleskabet ved midnatstide.
Der er bacon på, og der bliver foldt øje med, om de bliver for brune.
Staniolpapir og strikkepind er parate
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 03-02-13 18:49 |
|
Så er de sidste gæster lige gået; de kom klokken 11!
Sikke en dejlig dag.
Leverpostejerne var en stor succes blandt gæsterne, der bestod af en mexikansk amerikaner, en polak, en franskmand og 13 tyskere. De havde aldrig smagt sådan noget før. I løbet af nul komma fem var alle leverpostejerne væk.
NB: De behøvede næsten 2 ½ time i ovnen ved 200 grader, skønt de var optøede.
Tak for alle jeres gode/hyggelige bemærkninger.
Frieda i Trier, Tyskland
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 03-02-13 19:31 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|