|
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 14-01-13 17:12 |
| | |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 14-01-13 17:13 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 14-01-13 17:22 |
| | |
|
Nu kommer den kommentar du nok IKKE vil høre...
Hvorfor spørger du ikke din ven hvordan han gjorde?????
| |
| Accepteret svar Fra : sverola | Modtaget 110 point Dato : 14-01-13 17:47 |
|
Hej..
det din kammerat brugte var en " båndpudser" beregnet til knive.Jeg har selv været på slagteri hvor vi brugte en sådan først, og bagefter en slags pudse måtte.
Du kan IKKE slibe knive på et strygestål , men kun holde den skarp. Når du sliber en kniv på en pudser ser du at der kommer en lille kant af " spåner" på den side som vender væk fra båndet. Dette kaldes knivs æg. Når du har slebet din kniv på begge sider og fået en jævn æg begge steder , er det tid for at pudse efter for at få den så glat som muligt. Du har sikkert set at din slagter ven ,har kørt kniven over tommelfinger neglen efter slibning ??!! det er for at mærke om " æggen" er glat eller flosset.
Hvis du ikke har erfaring med knivslibning ,ville jeg anbefale dig at købe en knivsliber OBH el lign. Evt. kan du bruge en flad , våd slibesten og slibe på begge sider .Først den lidt grove side ,og derefter den fine .( hvis ikke kniven er alt for sløv)
http://www.primusdanmark.dk/slibesten-p-1275.html
Jeg bruger en af denne type .... Men dette erstatter ikke en ordentlig slebet kniv.
Mvh
sverola
| |
| Kommentar Fra : pbp_et |
Dato : 14-01-13 17:58 |
|
Hej axelbjarne. Knive sliber man med en flad våd (vandet eller olieret) sten, med en langsomt roterende våd sten eller med en speciel båndsliber. Der får du lavet en RÅÆG. Den får man has på ved at skure slibefladen i små cirkler på en skuresten - den finkornede side af en flad slibesten - vådt. IKEA, OBH med flere har en dims, man sætter på bordkanten og trækker kniven igennem. Den kan godt gøre kniven så skarp, at man kan komme til skade med den, men ikke så jeg vil skære med den.
Strygestålet er til at stryge kniven med til daglig.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 14-01-13 18:09 |
|
Citat IKEA, OBH med flere har en dims, man sætter på bordkanten og trækker kniven igennem. |
Det er det værste der er opfundet efter min mening. De kan faktisk lave store skader på kniven.
Jeg forsøgte mig i nogle år med en af slagsen. Resultatet var at der opstod nærmest hakker i kniven og den blev ikke ordentlig skarp.
Jeg gik derfor tilbage til strygestålet, som jeg havde arvet efter en slagter. Men jeg kan så se, at nu findes der altså flere forskellige slags, som også kan slibe og ikke kun vedligeholde.
| |
| Kommentar Fra : nord47 |
Dato : 14-01-13 20:21 |
|
Axelbjarne lyt til Sverola.
brug en båndsliber med filtskive eller en vandsliber med filtskive til afpusning af æggen,strygestål er KUN til vedligeholdelse, det vil holde kniven skarp,det er min erfaring efter 50 år i branchen
| |
|
Min ven begik selvmord med en boltpistol, derfor er det lidt svært at spørge ham nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
| |
|
axelbjarne undskyld min kvikke bemærkning tidligere
| |
| Godkendelse af svar Fra : axelbjarne |
Dato : 14-01-13 20:57 |
| | |
| Kommentar Fra : sverola |
Dato : 14-01-13 21:10 |
|
Bare hyggeligt axelbjarne,,,
Held og lykke med knivene..
Sverola
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 14-01-13 21:50 |
|
Axelbjarne.
Når du har brug en sådan sten skal du ALTID bruge en strygestål efter.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|