|
| Hyldebær Fra : Tak_for_hjælpen | Vist : 966 gange 150 point Dato : 19-09-12 15:02 |
|
Sidder lige og holde pause efter at have renset hyldebær - jeg har været meget grundig og kun pæne storte bær kommer i gryden sammen med æbler.
Nu har jeg opdaget at andre koger dem med stilk og det hele
Men så tænkte jeg - nu hvor jeg har renset æbler og bær så pænt kunne resten efter jeg har siget det måske bruges til noget - men hva?
| |
|
Har aldrig lavet hylderbær saft før og troede det var lige som med ribs at de skulle ribbes - så det gjorder jeg - hold da op et arbejde men ingen grimme bær er brugt til min saft
Kunne heller ikke lige selv se hvad det kan bruges til, men håbet må godt være lysegrønt
| |
|
Hold da op - jeg har også altid rippet hyldebær.....
| |
| Accepteret svar Fra : pifo | Modtaget 150 point Dato : 19-09-12 18:32 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 19-09-12 19:10 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 19-09-12 21:25 |
|
Saftkogeren som Nordsted1 har vist er den jeg bruger- og det hele kommer op i med stængler osv. Har nok ikke fået edderkopperne med. :)
Så kommer æblerne først i, den dag, når jeg laver hyldebærsuppen af saften
Sådan en saftkoger, er genial- der laves koncentreret saft- idet det er dampen som får bæret til at briste. God til rips og solbær saft.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 19-09-12 21:43 |
| | |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 19-09-12 22:31 |
|
Citat Hvis du bruger Pifo's ide, så skal du alligevel stå og fiske efter stænglerne |
Som jeg forstår Tak_for_hjælpen, så er hyldebærene renset
( Citat nu hvor jeg har renset æbler og bær så pænt kunne resten efter jeg har siget det måske bruges til noget |
)
| |
|
Tak for svaret pifo.
Nu hvor jeg alligevel har stået og renset så fint - kan man jo prøve
| |
| Kommentar Fra : oiji |
Dato : 20-09-12 09:47 |
|
Husk de skal koges mindst 20 minnutter ...
Min viv har læst noget om, at nogle folk på en restaurent blev meget alvorligt syge, fordi de spiste rå eller halvrå hyldebær, har hun fortalt mig ...
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 20-09-12 09:48 |
|
Hov, så fandt jeg denne også:
Hyldeblomstsaft-genbrug / kun for voksne
Selv om det ikke lige er årstiden, så gem dette fantastiske råd, du vil ikke fortryde ; -)
Når man har siet årets hyldeblomstsaft, står man tilbage med en skøn, blomster-citron-sukker-substans. SMID IKKE UD. Mas hele molevitten ned i en ren flaske og hæld en billig flaske vodka over. Forsegl så alkoholen ikke fordamper og lad stå 1-2-3 uger. Smag dig frem til det rette tidspunkt. Først nu er blomstermassen udtjent. Si, evt. også gennem et kaffefilter, hvis den er for grumset. Nyd fx.
- kølig, som en lille, skøn skarp
- med danskvand, hvis procenten skal lidt ned
- med hvidvin, som velkomstdrink
- som 'hyldeblomst royale' med mousserende vin til særlige lejligheder
Den er som et koncentrat af dansk sommer, solskin og brune lår...
Taget herfra:
http://samvirke.dk/mad/artikler/konkurrence-se-andres-gode-raad-rester-skriv-dine-egne-resteraad.html
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|