|
| Accepteret svar Fra : Kortoververden | Modtaget 110 point Dato : 16-05-12 13:54 |
|
Espresso er i prinicppet "bare" kaffe der er brygget ved et højere tryk (vandet presses hurtigt igennem bønnerne) 9 bar for at være præcis.
Kaffen presses hårdere sammen i filteret for at skabde det førnødne tryk, og derfor bruges der til espresso metalfilter i stedet for papirfilter.
Vandtemperaturen er den samme som ved kaffe (ca 95 grader celsius).
Der bruges ofte en mørkere ristet bønne end til almindelig kaffe.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 16-05-12 14:07 |
|
Man får også meget mindre kaffe, jeg har prøvet ned til et fingerbøl ......... mums
Til pude- og kapselmaskiner fås der espresso men det har kun smagen og ikke koncentrationen.
De billige espressomaskiner laver også en normal kopfuld, medmindre man afbryder strømmen, man skal bruge en af de dyre for at få det rigtige.
Så er der cappucino som er espresso med opskummet mælk........i hjemlandet Italien bliver man upopulær hvis man køber cappucino efter midag da det regnes som "morgenmad" grundet mælken.
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 16-05-12 15:23 |
|
Fra kaffeguiden
Citat Espresso
7g fintmalet mørktristet kaffe, hvor ca. 40ml vand er presset gennem med 9-15 bar stabilt tryk og med en ekstraktionstid på 25-30 sekunder. Vandet skal være 93-96 grader. Serveret i en espressokop, som kan indeholde ca. 60 ml. Den færdige espresso nydes ved 80-85 grader, som drikbar og tålelig i munden. |
Der står meget mere om kaffe her
http://www.kaffeguiden.dk/
| |
|
Her ser du udvalg af kaffe og hvorfor italiensk:
http://da.wikipedia.org/wiki/Espresso
Også Caffe Latte, som min kone foretrækker, det kalder vi jyder for kael drik (mælk til små kalve).
Engang besøgte jeg et fint universitet i Italien,
og efter en god middag var jeg meget tørstig, og hvad fik jeg, et fingerbøl kaffe.
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 16-05-12 15:44 |
|
Espresso er bare en af de mange måder at lave kaffe på.
Den er det almindeligste i sydeuropa. I syd øst er "tyrkisk kaffe dog de almindeligste.
Bønnernes ristning varierer også efter traditionen fra land til land, eller fra landsdel til landsdel.
I Sverige skal man huske at købe "skåneristet" hvis man vil lave kaffe som vi gør i Danmark.
Espressoen laves normalt af bønner ret forskellige fra dem vi normalt bruger. Men det er ikke det der gør den principielle forskel.
| |
|
Det med den stærke kaffe stammer fra araberne, og rigtigt, det er mest udbredt i syd øst Europa.
Selv har jeg fået tyrkisk kaffe, som man selv skal si med tænderne, i Tyrkiet og Grækenland,
men også længere nordpå i Østeuropa, sogar helt oppe i Slovatiet til under 50 øre.
Det med Skåne er ingenting, engang købte vi kaffebønner i Norge og fik noget tyndt sprøjt kaffe,
der koger man kaffen og varmer den op flere gange; fy, så hellere en god italiensk expresso...
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|