|
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 26-05-03 10:43 |
|
Hej Majbritt
jeg går ud fra at du mener bradepande og her er der et bud.
Bradepandepizza
(6 pers.)
Ingredienser
Dej:
20 g gær
3 dl. lunkent vand
½ tsk. salt
1 spsk. olie
100 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
Fyld:
1 dl. hakkede tomater
2 løg
1 tsk. oregano
1-2 grønne peberfrugter
200 g røget medister eller hamburgerryg
15 sorte oliven
200 g revet ost
3-4 spsk. parmesanost
Tilbehør: grøn salat
Tilberedning
1. Gæren udrøres i vandet. Salt, olie og mel tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
2. De hakkede tomater kommes i en gryde. Løgene skæres i terninger og tilsættes sammen med oregano. Småkoger ca. 10 min. Peberfrugter, pølse og oliven skæres i skiver.
3. Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse. Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt.
4. Tomaterne fordeles i bunden. Peber, pølse, oliven og ost lægges over tomaterne. Drysses med parmesanost. Bages i ovnen i 35-40 min. ved 200° .
mvh
Per
| |
| Kommentar Fra : pipzi |
Dato : 26-05-03 10:44 |
|
300 g hvedemel
25 g gær
1 1/2 tsk salt
3 spsk oliven olie
1 1/2 dl koldt vand
Smuldr gæren i en skål, drys salt over, lad det stå et par minutter til det væsker, og rør så gæren ud.
Tilsæt vand, olie og mel og ælt til dejen er blød og smidig. Juster evt. dejens konsistens med lidt mere mel. Dejen må IKKE være for fast.
Dejen dækkes nu med et hårdt opvredet viskestykke, og skal nu stå køligt/koldt og hæve helst ikke under 8 timer, og et døgn er helt fint. Laver man dejen aftenen før den skal bruges, er det fint at sætte den i køleskabet og så tage den ud først på eftermiddagen, så den kan nå at blive tempereret. Den lange hævetid er med til at gøre bunden ekstra lækker.
Rul dejen ud og kom fyldet på.
Bages ca. 10-15. min ved 250-300 gr. (bare sæt ovnen på max. varme)
Prøv denne og ko så selv fyld på efter ønske
| |
| Accepteret svar Fra : skingur | Modtaget 110 point Dato : 26-05-03 11:01 |
| | |
|
jo, det kunne godt være, at jeg skulle prøve.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|