|
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 27-11-11 19:29 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 27-11-11 20:10 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 27-11-11 20:25 |
|
Jamen altså. sådan skal man vist altid indlede en sætning, det er bestemt ikke fordi jeg spiser perlebyg dagligt, det smager fint, men virker næsten lidt for sundt/frelst.
Der er en eller anden blogger der kalder Østerbro 2100 spelt, men snart kan hun sikkert kalde det 2100 perlebyg!
Dagens storm væltede vores udendørs skab med kartofler, ris og pasta gad jeg ikke, quinoa og hirse slet ikke (egentlig kan jeg bedst lide kartofler) og så var der denneher pose perlebyg, som snart havde overskredet sidste holdbarhedsdato, så det blev den.
De 2 min + 20 under dynen var ikke helt nok, selv om det stod på posen, de havde ikke opsuget alt vandet (1 del pb til 2 dele vand), de var al dente da jeg prøvesmagte, et opkog med lidt majs 2-3 min opsugede lidt mere vand, men der skulle hældes noget fra alligevel.
Næste gang, posen er ikke tom, får de nok 10+10 min., som jeg også gør med ris.
| |
| Accepteret svar Fra : pifo | Modtaget 500 point Dato : 27-11-11 20:33 |
|
Jeg synes, dette smager godt:
Fremgangsmåde
Start med 2 røde peberfrugter og 4 tomater: Smør peberfrugterne ind i olie og læg dem i en bradepande med bagepapir. Skær tomaterne i kvarte og læg dem med den runde side nedad i bradepanden ved siden af peberfrugterne. Dryp tomaterne med olie. Bag peberfrugter og tomater i ca. 20 min. i en 250 grader varm ovn. Vend peberfrugterne hvert 5. min. så de bliver bagt på alle sider.
Perlebyg a la Provence: Kog 300g perlebyg i rigeligt vand med salt i ca. 15 min. til den er "al dente". Hæld den i en sigte og lad den dryppe af.
Tag peberfrugter og tomater ud af ovnen. Træk skindet af peberfrugterne så snart de er kølet af. Fjern stilk og kerner og skær dem i brede strimler.
Vend perlebyggen forsigtigt sammen med 1 spsk. olie, vineddike, peberfrugter, tomater og artiskokhjerter (fra 1 dåse) skåret i kvarte (kan udelades eller erstattes med et finthakket rødløg). Smag til med citronsaft samt salt og peber.
opskriften er fra Skagenfood:
http://www.skagenfood.dk/recipe.html?recipeid=3625
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 28-11-11 10:52 |
| | |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 28-11-11 16:39 |
|
Citat det er bestemt ikke fordi jeg spiser perlebyg dagligt, det smager fint, men virker næsten lidt for sundt/frelst. |
jeg føler mig ikke speciel sund eller frelst fordi jeg prøvede perlebyg, det er en af de afgrøder som trives rigtig godt i Danmark så hvorfor fragte ris fra den anden side af koden når vi har en lige så god afgrøde herhjemme, vi skal bare lige lære at spise den.
Tak for alle indlæg i må gerne skrive mere, spørgsmålet er åbent en dags tid endnu
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 28-11-11 17:09 |
|
Citat Ja. o.v.n., perlebyg er dansk, men mine kartofler er af egen avl, og nu har jeg fået ryddet op efter stormen, så der er kartofler til aftenens bøf |
Fy for.....stormen har fået planterne til at rykke knoldene med op.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|