|
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 15-11-11 11:00 |
|
Hvis jeg skulle stege en cuvette (som er et ret dårligt stykke kød, ikke at det burde smage dårligt, men sejt) ville jeg enten bruge en kødmørner
http://www.kvalimad.dk/artikler/koekkengrej-og-udstyr/mekanisk-koedmoerner-jaccard
som vist har været oppe på Kandu før
eller langtidsstege ved 70-85? grader i ovnen en 5-6 timer, det får bindevævet (det seje) til at gå i opløsning. Du kan garanteret finde ien opskrift på langtidsstegning cuvette.
Jeg langtidssteger tit til fx en svineskank eller billige udskæringer af okse, der er tit masser af smag i, og det er "billigt". Ulempen er selvf. at det tager tiiiiid.
| |
|
I stedet for cuvette, køb culotte, det er lettere at få mørt...
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 15-11-11 13:24 |
|
Jeg har en gang fået serveret cuvette, sejt og kedeligt, har derfor aldrig selv lavet cuvette.
Men, som jeg gættede på, der er masser af opskrifter på nettet, af folk der lyder tilfredse, fx
http://www.madmagasinet.dk/mad/langtidsstegning-%E2%80%93-for-et-perfekt-resultat-hver-gang.html
men han er helt oppe på "Har man en grov udskæring som skank, bov eller cuvette, så giver det nogle fantastiske resultater efter 24 timer i ovnen ved 60°."
så det kan jo være, det man sparer på kødet ryger til elselskabet og især staten?
| |
| Kommentar Fra : Thyregod8 |
Dato : 15-11-11 13:39 |
|
Jeg har engang smagt kød, der var langtidsstegt ved at det var gravet ned i jorden. Der laves et hul i jorden, et bål tændes nede i hullet og jorden bliver derved opvarmet. Så pakkes kødet grundigt ind og lægges i jorden og hullet tildækkes. Det ligger så der i 24 timer. Kødet bliver helt fantastisk mørt, velsmagende og saftigt.
Ellers her en opskrift: http://mamaculina.blogspot.com/2009/01/kleftiko-langtidsstegt-lammeklle.html
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 15-11-11 14:58 |
|
Kleftikostegning er netop langtidsstegning, men havde (har?) en anden baggrund fra Grækenland.
Man stjæler et får/lam, pakker det ind i blade, graver det ned i et hul i jorden, tænder bål over hullet, og sætter sig ned og hygger sig ved bålet. Når bonden savner sit dyr og spørger om man har set noget, ser man enormt udskyldig ud, der lugter ikke af stegt kød, kun af brænderøg, og når bonden ikke er i nærheden kan man grave det op og gå i gang med maden.
Klephtiko er sjovt nok næsten samme ord som kleptoman, ikke noget tilfælde.
Jeg har lavet det en gang til en børnefødselsdag (snød og købte kødet), brugte pergament- og sølvpapir i stedet for blade, meget lækkert, tager hulens lang tid, ungerne var vildt forbavsede da jeg gravede maden op af hullet!
Det bliver ligeså godt i ovnen, eller for fanatikere på grillen, og ret meget nemmere.
| |
|
Hva med fy steg, ellers enig,
og det var vist det jeg skrev ovenfor, køb noget ordentligt oksekød og det smager ikke af lever...
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 15-11-11 16:07 |
|
Måske er det ikke et tilfælde, at den kvarte kvie jeg fik i fryseren forleden, ikke havde en udskæring der hed "cuvette"!
Ordet findes på fransk, men der betyder det bassin eller på et toilet, tønden!
Så fysteg er måske ikke helt ved siden af
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 15-11-11 16:32 |
|
Cuvette kan udmærket bruges til gammelgags oksesteg i stegegryde sammen med porretoppe løg og gullerødder, som koger helt ud i den smule væde,som skal være ved.
De fleste cuvetter er små billige stykker fra unge dyr. Der er derfor kun til to eller tre personer i sådan en.
Skyen tilsættes rødvin og koges ind til basis for en god kraftig sauce.
| |
| Kommentar Fra : snaptil |
Dato : 16-11-11 08:10 |
|
så hvis jeg skal summe lidt på det der her er skrevet, så smager cuvette ad h til.
Jeg oplevede ikke at kødet var sejt, bare at smagen var skidt.
| |
| Godkendelse af svar Fra : snaptil |
Dato : 16-11-11 08:38 |
|
Tak for svaret Thyregod8.
Jeg tager dit svar for gode varer, og forsøger at undgå at købe det stykke kød i fremtiden.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|