|
| Kommentar Fra : Rantheboy |
Dato : 09-11-11 18:24 |
| | |
| Kommentar Fra : malmin |
Dato : 09-11-11 18:41 |
|
Jeg bruger rådkål i almindelige hvidkåls retter - hvis man ellers kan holde farven ud
Personligt synes jeg at stuvede rødkål har en flot farve og kåldolmer bliver lidt kødbrune.
Jeg synes smagen på råd/hvidkål er den samme, men det er måske mine smags"løg" det er sløve.
Prøv at lave den hvidkåls ret som i bedst kan li`- bare med rødkål, så finder du ud af om i synes at rødkål bare har farven til forskel fra hvidkål
| |
| Kommentar Fra : sverola |
Dato : 09-11-11 18:51 |
|
Nu skriver du rødkåls salat.. det er jo så mangt Jeg plejer at bruge fintskåret rødkål-appelsinsaft rosiner og nøddekerner . dertil serverer jeg en dressing af creme fraiche blandet med lidt revet appelsinskal ( evt lidt flormelis) og et par tsk. Quintreau. dette kalder jeg " julesalat "
jeg fandt en anden opskrift med rødkål som ser spændende ud .. Vurder selv
http://kokeboka.net/detalj.asp?recid=802
Velbekomme
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 09-11-11 19:56 |
|
Tak til pifo for den franske ide, men havd er der galt med fransk cuisine?
De har i hvert fald rigtig mange opskrifter, der er ret så anderledes, kan jeg se, så jeg må prøve nogle af dem.
Jeg kan se de holder af rødkål med æbler, dejlig sammensætning, bacon og rødvin samt hvidløg pynter nu også svært på rødkål, og INGEN sukker, tak!
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 10-11-11 06:33 |
|
@Rantheboy: Læg mærke til at det alt sammen er rødkål som tilbehør i form af traditionel rødkål eller salater. Der er en masse varianter, men det jeg savner findes ikke dér.
@Malmin: Jeg har selv tænkt bare at eksperimentere lidt, og det er da sikkert på grund af farven, at rødkålen ikke bruges mere i madlavningen.
@Sverola: Det lyder som en lækker salat, du laver, men det er salat igen. Jeg savner varme retter, hvor rødkålen ikke bare er tilbehøret.
@vagnr: Hvor har du fundet opskriften med bacon, rødvin og hvidløg?
Mit problem er, at jeg ikke er 100 meter mester i fransk, så jeg skal "tygge" mig igennem opskrifterne. Det må jeg så prøve, hvis ikke der er bedre bud.
| |
| Accepteret svar Fra : vagnr | Modtaget 100 point Dato : 10-11-11 06:53 |
|
pifo, den har jeg lavet så mange år at jeg har glimet, lige hvor den stammer fra, og gør det hele på slump.
Men jeg starter med at stege noget bacon i små strimler, tager dem op og svitser den snittede rødkål i fedtet. Så hælder jeg skrællede, udstenede æbler i både i, hakket hvidløg, salt, peber, og rødvin (ikke så det dækker) og lader det småkoge 15-20 min, vender lidt i det undervejs. Rødkålen skal helst stadig have bid, æblerne er ret udkogte, og så er der serveret.
Jeg laver så næsten det samme som salat, snitter kålen finere, olie/eddikedressing i stedet for rødvin, igen bacon, serverer begge dele til jul, salaten er lidt friskere i det (og så er der stadig nogle, der foretrækker rødkål som deres mor lavede den, på glas )
Men jeg sidder netop og kigger franske opskrifter til aftenens and, så den bliver nok uden rødkål i år!
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 10-11-11 13:47 |
|
@sinius: Tænker du ikke på rødbeder??? Det lyder for mig som opskriften på ovnbagte rødbeder, du kommer med, hvilket også smager dejligt, det er jeg enig i.
Rødkål er noget helt andet og ser således ud:
http://www.norway-hei.com/red-cabbage.html
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 10-11-11 14:40 |
|
Hej pifo
Nu er anden i ovnen, langtidsstegning 130 DEG, denne opskrift
http://www.une-recette.com/canard-a-la-solognote.htm
er udgangspunktet, men jeg har erstattet krummefarsen med en fars, rørt af ½ kg hk. kylling (skulle have været gris, men den var på 18% fedt!), 250 g hk.andelever (havde noget i fryseren, der er sjældent indmad i ænder, når man køber i butikken),250 g hk champignon, 1 æg, rosmarin og timian, salt og peber. Anden er penslet med honning opløst i kin. soja, derefter drysset med salt og peber.
Heldigvis var der en rest fars, den er i en pateform ved siden af anden
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 10-11-11 18:48 |
|
Altså, dét ser spændende ud, vagnr!
Jeg er, som skrevet tidligere, ikke super god til fransk, så jeg skal slå en masse ord op.
Jeg er spændt på, om du er tilfreds med opskriften - så vil jeg afprøve det i nær fremtid.
Er du god til fransk?
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 11-11-11 06:04 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|