/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rabarberkage
Fra : wmg
Vist : 4944 gange
50 point
Dato : 20-05-03 01:56

Jeg leder efter en god opskrift på en rabarberkage. Det er lige meget hvad det er for en slags, bare der er rabarber i.


 
 
Accepteret svar
Fra : ram2

Modtaget 60 point
Dato : 20-05-03 02:05

Portioner: 4-6

Ingredienser:

750 gr. rabarber

250 gr. smeltet smør

250 gr. sukker

125-150 gr. mel

1 tsk. bagepulver

2 æg

Mandler



Tilberedning:

Rabarbernes renses, skæres i skriver og lægges i et ildfast fad.

Smeltet smør, sukker, mel, bagepulver og æg blandes og hældes over rabarberne.

Smuttede, hakkede mandler drysses over.

Rabarberne bages i ovnen ved 200 grader i 30-45 min.

Om den er god, må du jo afgøre med dig selv.
God fornøjelse.

Mvh
Ram




Kommentar
Fra : pipzi


Dato : 20-05-03 07:43

200 g margarine
200 g sukker
3 æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
500 - 600 g rabarber
3 - 4 spsk sukker
1 spsk kartoffelmel



Margarine og sukker røres blødt. Æggene slås i et af gangen. Melet vendes i. Dejen hældes i en springform. Rabarberne skæres i stykker af 1 - 2 cm længde. Sukkeret og kartoffelmelet blandes med rabarberne, som derefter fordeles over dejen. Bages på nederste rille ved 175 grader ca. 1 time.


Serveres med flødeskum eller cremefraiche. Rabarberkage med makroner
Kager

Rabarberkage med makroner

rabarber
sukker
lidt vand
makroner
sherry
flødeskum



Kog rabarberne med lidt sukker og en smule vand til det bliver til en grød. Herefter kommes det i en skål til det bliver koldt. Knus nogle makroner og kom lidt sherry el. på og lad dem trække. Disse kommes ovenpå rabarbergrøden og herefter flødeskum.


Ovenstående smager utrolig dejligt til en kop kaffe.


Rabarberkage med kokosmel
Frugttærter


Kan også anvendes som dessert.


Rabarberkage med kokosmel
500 g rabarber
50 g sukker
1 tsk vanille

Dej:
200 g kokosmel
250 g sukker
50 g mel
1/2 tsk bagepulver
1 æg
200 g margarine



Rabarberne skæres i stykker på 1 cm og drysses med sukker og vanille.
Ingredienserne til dejen æltes med fingrene og kommes oven på rarbarberne. Drysses med hasselnødder.
Bages ved 180 gr. i ca. 30 minutter på nederste rille.


Serveres evt. lun med koldt flødeskum eller cremefraiche/is.


Her er et par stukker, håber du kan bruge dem



Kommentar
Fra : majbritt05


Dato : 20-05-03 09:37

Mandel-rabarberkage med FriskOst

(6-8 pers.)

Kagemasse:
100 g BUKO FriskOst Naturel
200 g rensede rabarber i skiver
75 g sukker
75 g marcipan
75 g hakkede mandler
25 g smør
25 g mel
2 æg
1/2 tsk bagepulver
50 g BUKO FriskOst Naturel til
toppen

Pynt: Jordbær og 125 g Cheasy Fraiche.

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker luftigt, næsten stift. Riv marcipanen groft, og smelt smørret i en gryde. Kom marcipan og smør i æggemassen. Rør det sammen, indtil marcipanen er jævnt fordelt. Tilsæt hakkede mandler, mel og bagepulver.
Tilsæt tilsidst BUKO FriskOst og rør, indtil osten er jævnt fordelt i massen.

Fyld:
Fordel rabarberne i massen med en grydeske, så stykkerne ikke bliver ødelagt. Smør en springform, og hæld massen i formen. Fordel de sidste 50 g ost med en teske i små klumper på kagen, og bag den ved 160 grader i ca. 45 minutter. Lad kagen køle af inden servering.
Den smager bedst lun. Drysses med flormelis og serveres med Cheasy fraiche eller vanilleis og friske frugter.







Kagen kan følge den danske frugt-sæson - blot ved at skifte frugterne ud. Prøv fx. at bruge blommer, pærer eller æbler i skiver. I stedet for Cheasy fraiche kan den serveres med vanilleis eller BUKO FriskOst rørt med
vaniljesukker.


Energiindhold: 8738 kJ

52 % Fedt
35 % Kulhydrater
12 % Protein





Rabarberkage med is

Ingredienser:
1
l.
rabarber i 2 cm. skiver

1
spsk.
mel


dl.
sukker

1 tsk. kanel
2 spsk. appelsinjuice
3 dl. havregryn
1½ dl. mel
3 dl. brun farin
125 g. smør
1 l. vanille- eller jordbæris
Fakta:
Personer: 8-10
Pris: 45,-
Tid: 1 time
Sværhedsgrad: 1/5



Tilberedning:
Rabarber, 1 spsk. mel, sukker, kanel og appelsinjuice blandes sammen og kommes i bunden af en lille bradepande. De øvrige ingredienser hakkes sammen og smuldres over rabarbermassen.
Kagen bages i ovnen i 45 min. ved 175 grader.
Serveres lun med vanilie- eller jordbæris.




Kommentar
Fra : skingur


Dato : 20-05-03 11:43

rabarbertrifli:

Rabarber renses og dampes møre med lidt sukker

Afkøles

Kommes i portionsglas med knuste makroner og flødeskum. MUMS!!! Og dejlig nemt!!!

Kommentar
Fra : ram2


Dato : 20-05-03 12:35

>wmg

Kig på denne adresse http://www.dk-kogebogen.dk

Der finder du alt, hvad man kan gøre med en rabarber.

Rababergrød med appelsin og jordbær
Rababerkage
Rababerkager
Rababerkompot
Rababertrifli
Rababertærte
Rababertærte med marengslåg
Rabarbarkompot m. kokossorbet
Rabarbartærte
Rabarber i gele
Rabarber kage
Rabarber med marcipan
Rabarber med yoghurt
Rabarber suppe
Rabarber trifli
Rabarber- og Abrikostærte
Rabarber- og grapefrugtmarmelade
Rabarber- og jordbærdessert
Rabarber- og tomatkompot
Rabarber- og tomatkompot med citronsoufflé
Rabarber- og yoghurtfool
Rabarber-is (Fedtfatig)
Rabarber-Kokos Tærte
Rabarber-ostekage med jordbærsauce (mikroovn)
rabarber-softice
Rabarberbudding
Rabarberbudding II
Rabarberdessert
Rabarberdessert ( Fedtfattig )
Rabarberflæsk (rabarbermarmelader)
Rabarberfool
Rabarberfromage
Rabarbergrød
RabarbergrødII
Rabarberis med høvlet nougat
Rabarberis med jordbærsauce
Rabarberis med nøddemarengs
Rabarberkage
Rabarberkage med is
Rabarberkage med kokos (varm)
Rabarberkage med kokoslåg (varm)
Rabarberkage med kokosmel
Rabarberkage med makroner
Rabarberkage med mandler, ingefær og sauce
Rabarberkage med marengs
Rabarberkage med marengslåg
Rabarberkage med marengstop
Rabarberkage med nødder og kanel
Rabarberkage med smuldredej
Rabarberkoldskål
Rabarberkoldskål med yoghurtis
Rabarberkompot
Rabarberkompot i ovn
Rabarberkompot II
Rabarberkompot med vanillecreme
Rabarberkompot med yoghurttimbale
Rabarberkompot rørt med græsk yoghurt
Rabarberlimonade
Rabarbermarengs med ingefær
Rabarbermarmelade
Rabarbermousse II
Rabarbermousse II
Rabarbermousse på makronbund
Rabarbermuffuíns
Rabarberpickles
Rabarberpie
Rabarberpie med smuldredej
Rabarberpie med ternet låg
Rabarberris
Rabarbersalat
Rabarbersyltetøj
Rabarbertrifli
Rabarbertrifli II
Rabarbertrifli III
Rabarbertærte
Rabarbertærte Diabetes
Rabarbertærte II
Rabarbertærte med kokos
Rabarbertærte med mandellåg
Rabarbertærte med marcipan
Rabarbertærte med marcipanlåg
Rabarbertærte med mørk chokolade
Rabarbertærte med smuldredej (Mikroovn)
Raberbertærte

Ram


Godkendelse af svar
Fra : wmg


Dato : 22-05-03 14:12

Tusind tak for svaret.

Wendy


                        

Kommentar
Fra : ram2


Dato : 22-05-03 15:25

Tak Wendy.

http://www.dk-kogebogen.dk rummer uanede muligheder. God fornøjelse

Mvh
Ram

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste