|
| Kan man fryse sauce? Fra : Mimsine | Vist : 5511 gange 20 point Dato : 23-05-11 12:58 |
|
Jeg har en opskrift på en rigtig lækker sauce som følger:
10 g smør
1 spsk. hakket løg
1 tsk. ketchup
1/8 tsk. cayennepeber
2 tsk. hvedemel
½ friskpresset fed hvidløg
½ dl hvidvin
1 dl hummerbouillon
1½ dl madlavningsfløde 18 %
½ tsk. friskpresset citronsaft
¾ tsk. tørret dild
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Smelt smørret i en tykbundet gryde, men uden at det bruner.
Svits løg, hvidløg, cayennepeber og ketchup i ca. 1 min.
Drys mel over den svitsede blanding og bag den godt sammen.
Tilsæt hvidvin, hummerbouillon og madlavningsfløde og bring den i kog.
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen koge ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Smag til.
Jeg elsker den sauce, men laver den sjældent, fordi der skal så mange ingredienser i. Nu tænker jeg på, om jeg mon kunne lave en stor portion, og så fryse den ned.
Er der nogen der kan fortælle mig, om en sådan sauce kan fryses og opvarmes igen uden problemer?
| |
| Kommentar Fra : nomore |
Dato : 23-05-11 13:02 |
| | |
| Accepteret svar Fra : smuller54 | Modtaget 30 point Dato : 23-05-11 13:05 |
|
Hvis du vil fryse den så undgå melet, du kan istedet lade den koge lidt længere ind, med fløden.
Umiddelbart kan du sagtens undvære melet.
Opbagningen kan godt gøre at den vil skille når du tør den op. Men såfremt det ikke kan undgås, så tø den langsomt op- pisk godt og tilføj lidt mere fløde.
Lyder som en lækker sauce.
| |
|
JA, der er da ikke nogle af de ting der ikke kan fryses ned.
Du skal dog ikke regne med den samme friske smag.
Med venlig hilsen
HUGO-BØRGE
| |
| Godkendelse af svar Fra : Mimsine |
Dato : 23-05-11 13:53 |
|
Tak for svaret smuller54. Det lyder rigitg fornuftigt, så det vil jeg snarest prøve.
| |
| Kommentar Fra : akle |
Dato : 23-05-11 14:57 |
|
Jeg kunne godt tænke mig at få oplyst, hvilke slags retter denne sovs passer bedst til.
Sovsen lyder spændende!
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 23-05-11 15:50 |
|
Citat Jeg kunne godt tænke mig at få oplyst, hvilke slags retter denne sovs passer bedst til. |
Minsine får ikke mail, når spørgsmålet er afsluttet.
Jeg vurderer den er til indbagte rejer, kammuslinger eller ved siden af en gang pasta med fisk i.Den lyder i hvert fald tiltalende.
| |
| Kommentar Fra : Mimsine |
Dato : 24-05-11 07:32 |
|
Det er faktisk Arlas opskrift på det produkt, de engang havde, der hed "Vesterhavspande". Den er smadder god som tilbehør til fisk, men også til en "panderet" m. lidt grønt - fx forårsløg eller asparges, og så fisk - fx torsk, laks eller rejer - og så med netop pasta til er det en af mine yndligsretter.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|